Puljak smatra kako je referendum Živog Zida opasan za očuvanje demokracije

twitter

Kandidati za europski parlament liste Pametno i Unija Kvarnera obišli su Karlovac. Nositelj liste Ivica Puljak tom prigodom se osvrnuo na inicijativu “Uzmimo novac strankama” Živog zida, koja je počela s prikupljanjem potpisa za raspisivanje referenduma prošli vikend.

“Referendum Živog Zida opasan je za očuvanje demokracije jer bi se njegovim prhvaćanjem praktički legalizira korupcija”, rekao je Puljak između ostalog.

Priopćenje iz Pametno prenosimo u cijelosti:

Kandidati liste Pametno i Unija Kvarnera, u subotu su povodom kampanje za EU izbore bili u obilasku Karlovca i družili se s građanima. Nositelj liste Ivica Puljak odgovarao je na pitanja, slušao prijedloge i ideje građana kako najbolje predstaviti Hrvatsku u Europi te kako zaokrenuti Hrvatsku u budućnosti. „Referendum Živog Zida opasan je za očuvanje demokracije jer bi se njegovim prhvaćanjem praktički legalizira korupcija“ -izjavio je Ivica Puljak te napomeno kako se demokraciju i sredstva izvršne i zakonodavne moći u vidu izabranih predstavnika građana direktno stavlja u ruke lobista i privatnih interesa.

Također,Puljak je istaknuo: „Očekujem od Ustavnog suda da se referendumsko pitanje proglasi neustavnim i da se zaustavi konstantno narušavanje demokratskih temelja u Republici Hrvatskoj“. Naglasio je i kako razumije razočarenje građana u političke stranke i kako će neki potpisati za taj referendum, ali poziva na razum i na nepopuštanje pod jeftinom političkom demagogijom. “Vodeće stranke, poput HDZ-a, vode se populističkim lažima te izbjegavaju svoju odgovornost za loše stanje u državi, a to koristi Živi Zid te manipulira razočaranim građanima Hrvatske. Stranka Pametno je uvijek spremna reći istinu kao dugoročnu dobrobit građana“ izjavio je nositelj liste Ivica Puljak.



„U naš Ustav ugrađene su vrijednosti liberalnih demokracija modernog društva, osnovna ljudska prava, slobode pojedinca i svih manjina. Danas se pojavljuju konzervativne snage koje žele ugroziti te vrijednosti, no one su za nas neupitne i o njima nema razgovora. Želimo biti dio modernog i naprednog društva, želimo biti dio snažne i ujedinjene Europe.“ – istaknula je kandidatkinja na listi Renata Sokol Jurković.

Izbori za Europski parlament će odlučivati hoće li EU kao zajednica zemalja nastaviti ići progresivnim putem ili će taj put populisti koji raspiruju strahove i mržnju odvesti EU u regresiju. Jedinstvo i napredak građana Europe su pod pritiskom nacionalističkih i retrogradnih snaga u mnogim zemljama. Ovaj put izbor će biti između Europe stabilnosti, napretka i individualnih sloboda s jedne strane i Europe nacionalizma, populizma i autokracije s druge strane.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI