PULJAK ZAMJERIO MILANOVIĆU NEPRIMJERENI RJEČNIK I PORUKE: ‘Svi u ovom trenutku trebamo poštivati odluke institucija’

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak za N1 je komentirao odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite o obveznoj primjeni covid-potvrda u javnim i državnim službama.

“Primjena covid-potvrda u upravi Grada Splita ide dobro, bez ikakvih problema. Probleme nismo ni očekivali niti ih imamo, svi se djelatnici jave svaki dan s covid-potvrdama. Neki od njih su cijepljeni, a oni koji nisu testiraju se redovno”, rekao je Puljak.

Dodao je kako nema onih koji se odbijaju testirati.

Puljak je napomenuo kako “bi bilo dobro da su se odluke pripremale i donosile na vrijeme u Saboru”.

“Mislim da je ova situacija pandemije i činjenica da ima puno necijepljenih da je to ipak jedna odgovornost Vlade i Stožera. Možda su taj problem zanemarivali onda kad ga je trebalo rješavati i puno više promovirati važnost cijepljenja. Mi kao stranka Centar smo sugerirali da se Stožer proširi i za druge znanstvenike i političare pa da se odluke donose konsenzusom. Bilo bi dobro da su se odluke pripremale i donosile na vrijeme u Saboru, da se dobije politički legitimitet”, istaknuo je splitski gradonačelnik.



On smatra da bi se tako vratilo povjerenje građana jer je to ključno.

“Jedan dio svog komoditeta moramo žrtvovati za one najugroženije među nama”, rekao je Puljak.

Osvrnuo se i na izjave predsjednika Zorana Milanovića koji je komentirao veliki prosvjed protiv covid-mjera koji se održao u subotu u Zagrebu.

Podsjetimo, Milanović je, među ostalim rekao kako “ovo što se sad događa dolazi iz brojnih europskih gradova, dolazi i od briselskih tupoglavaca, ali nema ga u Skandinaviji. Ovo je bilo kaotično, spontani revolt”.

Puljak je rekao kako bi “od predsjednika RH očekivao da se odgovornije ponaša prema ovom problemu”.

“Mislim da je to neprimjereno. Prvo je rječnik neprimjeren, a mislim da su neprimjerene i poruke. Svi u ovom trenutku trebamo poštivati odluke institucija”, zaključio je splitski gradonačelnik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI