PULMOLOG SE NE SLAŽE SA STOŽEROM ALI JE I UPOZORIO: ‘Daleko smo od vrhunca, mjere su kozmetičke i platiti ćemo danak’

Foto: Robert Anić/Pixsell

Pulmolog Saša Srića komentirao je epidemiološku situaciju u Hrvatskoj koja ulaskom u Novu 2022 nije nimalo dobra.

Rekao je da je u bolnicama 80 do 85 posto popunjenih kapaciteta jedinica intenzivnog liječenja. Kao problem navodi i sve veći broj zaraženih zdravstvenih djelatnika.

“Daleko smo od vrhunca, znamo da se omikron širi i da će dodatno opteretiti zdravstveni sustav”, istaknuo je Saša Srića  za Dnevnik N1 televizije.

“Hospitalizirani su posljedica zaraženih tada dominantnom deltom. Omikron će postati dominantan za nekoliko dana, a posljedice ćemo vidjeti za dva do tri tjedna. Kliničke slike će biti blaže, ali bolnice će se puniti”, dodao je.

Cijepljenje je veoma bitno, poručio je pulmolog Srića, apeliravši na građane da se cijepe.Smatra da su mjere trebale biti ranije donesene. “Više ne možemo spriječiti širenje zaraze. Nove mjere su kozmetičke naravi… Škola je mogla biti online. Plaćamo danak božićnih i novogodišnjih blagdana, mnogi su došli sa skijanja, a problem je i mala procijepljenost”, rekao je.

“Mjere nisu smanjile broj zaraženih, ali su smanjile broj hospitaliziranih i umrlih od covida-19”, naveo je pulmolog Srića.

Ističe da Hrvatska treba strože mjere zbog niske procijepljenosti.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI