PUPOVAC BRANI MILOŠEVIĆA: ‘On je zadnji kojem se to trebalo dogoditi, sam će odlučiti i neće raditi kompromise’

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković dobio je zeleno svjetlo za rekonstrukciju svoje Vlade.

Među onima za koje se kaže da je vrlo vjerojatno “na izlasku” iz Vlade je i potpredsjednik Boris Milošević zbog toga što je pod istragom za poticanje za zlouporabe položaja i ovlasti.

“U rekonstrukciji Vlade bit će promijenjeno onoliko ministara koliko se procijeni da je potrebno, odnosno onoliko bude nužno zbog poznatih okolnosti i onoliko koliko se procijeni da je neophodno da bi Vlada povećala efikasnost, funkcionalnost i da bi imala tempo koji je neophodan u ovim okolnostima”, kaže Milorad Pupovac gostujući u Dnevniku HRT-a.

Na pitanje hoće li se Milošević vratiti u Sabor, Pupovac je kazao:

“Potpredsjednik Milošević je zadnji čovjek koji bi se trebao naći u takvoj situaciji, bez obzira na istragu. Sasvim sigurno se radi samo o onome što je njegov zastupnički posao, ali moramo poštovati činjenicu da pred institucijama pravne države treba dokazati da je radio samo ono što je u opisu njegovog zastupničkog mandata bilo u to vrijeme. Što se tiče njegovog postupanja, on će sam odlučiti. Kao čovjek visokih moralnih, političkih kriterija, sigurno neće raditi nepotrebne kompromise. Fokusirat će se na ono što je neophodno, a to je da dokaže da nikakvu istragu protiv njega nije trebalo pokretati, kazao je Pupovac.



Odgovarajući na pitanje ima li SDSS svoga kandidata za potpredsjedničko mjesto, rekao je da se trenutačno ne razgovara o tome.

“Ovoga trenutka fokusirani smo da pomognemo da se dođe do suglasnosti o rekonstrukciji i da vidimo kako i na koji način će se potpredsjednik Milošević nositi u ovim okolnostima s onim što je i za njega i za nas najveći problem. Onda ćemo razgovarati i razmišljati i o drugim solucijama”, dodao je Pupovac.

U slučaju da se potvrdi kaznena odgovornost Miloševića, hoće li onda priznati da je njegov izbor bila greška, Pupovac je odgovorio:

“Ja sam siguran da će, neovisno do koje faze će stići cijeli proces, potpredsjednik Milošević dokazati ono što govorim – a to je da nije radio ništa izvan onoga što su bile njegove zakonske i ustavne obaveze kao zastupnika prema onima koje je predstavljao. Drugo je bilo pitanje okolnosti, drugo je bilo pitanje situacije da se za sve što je trebalo učiniti, za ljude da dobiju sredstva da mogu imati normalan život u sredinama u kojima žive, sredinama koje su decenijama zapostavljene, ljudi koji su decenijama bili zapostavljeni u pogledu svojih potreba, za razvoj OPG-ova, za razvoj komunalne infrastrukture, za razvoj obrta, da je sve to trebalo tek uvesti u sistem i zagovarati da taj sistem funkcionira kako valja”, kazao je Pupovac.

O špekulacijama koji govore da bi Spomenka Đurić mogla zauzeti mjesto Borisa Miloševića u Vladi Pupovac odgovara da je riječ o novinskim spekulacijama.

“Spomenka Đurić je izvrstan državni tajnik, cijenjena od svojih kolega, ministara, državnih tajnika i ona sigurno treba imati više prostora za rad u ministarstvu u kojemu radi”, zaključio je Pupovac.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI