PUPOVAC I ZEKANOVIĆ KOALICIJSKI PARTNERI: Zekanović: ‘U politici je, kao i u ljubavi, sve dopušteno’

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Saborski zastupnici Hrvoje Zekanović i Milorad Pupovac, nakon stanke od četiri godine, ponovno su koalicijski partneri. Oni su već ranije surađivali u sklopu parlamentarne većine, do proljeća 2018. No, tada je Zekanović, prešao u oporbu. Nakon toga se prometnuo u nemilosrdnog kritičara Vlade, piše Novi list.

Dodaju kako se Zekanović hvalio da je prvi izgovorio “hrvatsko-srpska trgovačka koalicija”, a premijer Andrej Plenković ga je upozoravao da se taj izraz nalazi u samom korijenu mržnje prema njegovoj vladi, koja je, kako je rekao “radikalizirala društvo i dovela čak do oružanog napada na Banske dvore”.

No, na to se Zekanović dugo nije obazirao i u Hrvatskom saboru se obračunavao s njim, ali i s Pupovcem.

Nakon što ga je jednom prilikom predsjednik SDSS-a nazvao “neiživljenim pederom”, Zekanović je rekao da mu je “žao što Pupovac nije 1995. na traktoru napustio Hrvatsku”. Nakon svega, ovog se ljeta odlučio pridružiti koaliciji koju je krstio hrvatsko-srpskom i trgovačkom.

“Dobro je da se ta priča, za koju nije bilo mjesta niti prije nekoliko godina, više ne vrti po Saboru. Ne mogu reći da razumijem što je sve kolega Zekanović shvatio, ali pretpostavljam da je shvatio da ono što je on ranije govorio nije ni glavno ni sporedno obilježje naše koalicije. Svakakvih je zaokreta bilo u hrvatskoj politici, ovaj Zekanovićev ipak nije najdramatičniji”, rekao je Pupovac Novom listu.



Podsjetio je da je Hrvatsko-srpska koalicija, politički savez u Austro-Ugarskoj s početka 20. stoljeća, “jedna od boljih sastavnica povijesti između Hrvata i Srba”.

Zekanović ističe da “u životu s Pupovcem nije prozborio ni dvije riječi”.

“Nisam ni sada s njim razgovarao ni o kakvom koalicijskom sporazumu niti sam upoznat s onim što Pupovac trenutačno radi. Ja ne podržavam Pupovca nego Vladu Andreja Plenkovića s Pupovcem. Drugo, 2022. nije 2018., tko to ne shvaća ne bi se trebao baviti politikom. Sve je danas drugačije. Problemi s kojima se hrvatska država suočavala prije četiri godine, bili su bitno različiti od aktualnih. U politici je, kao i u ljubavi, puno toga dopušteno, naročito ako su se okolnosti temeljito promijenile. Sada je ključna politička podjela na razumne i ravnozemljaše, slučaj je to svugdje u svijetu”, naglasio je Zekanović.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI