PUPOVAC KOMENTIRAO MILANOVIĆEVU IZJAVU: ‘To nisu riječi dostojne spomena na ovom mjestu i u ovo vrijeme’

Screenshot/N1

I Milorad Pupovac u petak je odao počast žrtvama ustaškoga logora Jasenovac.

Govorio je o strožim kaznama vezanim za pozdrav “Za dom spremni”, objavio je N1.

“Započeli smo razgovor o tome kako riješiti pitanje sankcioniranja. To je prvi konkretan razgovor o tome. Vjerujem da ćemo doći do rješenja prihvatljivog svima. Dobro je da smo se pomaknuli u tom pogledu. Otvoreni smo za efikasna rješenja koja će početi mijenjati stanje”, rekao je Pupovac.

Dodao je kako se “pretpostavlja da sudovi imaju ujednačenu sudsku praksu definiranu odlukama Ustavnog suda i to je dovoljna osnova da sudovi ujednače praksu i svi koji tome trebaju doprinijeti, to trebaju učiniti”.

Na upit o eventualnoj kaznenoj odgovornosti kao u Njemačkoj, Pupovac je odgovorio da “postoji austrijska i njemačka praksa, vidjet ćemo kakva će biti hrvatska”.“Dogovorili smo se za akcijski plan za Jasenovac i druge logore. Dogovorili smo se da tražimo rješenje oko sankcija i simbola. Akcijski plan će imati precizne rokove, a što se tiče sankcija, nastavit ćemo razgovore i vjerujem da će to biti u roku koji će omogućiti brze rezultate. Očekujemo da to bude i prije komemoracije iduće godine”, naglasio je.

Osvrnuo se i na komentare predsjednika Zorana Milanovića koji je rekao da ne bi bio uz njega u Jasenovcu.

Odgovorio je kako to “nisu riječi dostojne spomena na ovom mjestu i u ovo vrijeme i da to nisu riječi dostojne ovog mjesta i ovog dana”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI