PUPOVAC O ODNOSIMA SA SRBIJOM: ‘Treba odmrznuti zamrznute odnose’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u četvrtak je rekao kako se odnosi Hrvatske i Srbije trebaju “odmrznuti”, a pogotovo u kontekstu promijenjenih okolnosti na jugoistoku Europe.

Pupovac je istaknuo kako pobjeda Aleksandra Vučića na izborima u Srbiji nije “novina”, ali su novina “ukupne okolnosti” na jugoistoku Europe koje “mogu biti pod utjecajem rata u Ukrajini” i “ukupnog tektonskog poremećaja na širem europskom i svjetskom prostoru”.

“U tom kontekstu mislim da političke razlike koje postoje između Zagreba i Beograda i otvorena pitanja ne bi smjela biti prepreka za novi iskorak u suradnji”, naglasio je.

“Treba odmrznuti zamrznute odnose. To treba biti jasna svijest u Beogradu i Zagrebu”, dodao je.

Dao je i komentar o izjavama Veselina Šljivančanina, bivšeg pukovnika Jugoslavenske armije osuđenog zbog zločina na Ovčari, koji je na provladinoj televiziji govorio da se ruska vojska bori protiv ukrajinskih “nacista”, slično kao što se on u Vukovaru borio protiv hrvatskih.



“One, koji bez obzira gdje to bilo ne uviđaju opasnost toga rata po naš prostor. One koji ne uviđaju posljedice velikih sila po mir u Europi i po mir u našem dijelu Europe, a mogu dolijevati na neki način ulje na vatru, te ljude ne bi trebalo pripuštati u javni prostor”, rekao je Pupovac.

“Odgovorne državne i medijske politike bi o tome trebale voditi računa”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI