Pupovac opet ‘opleo’ po Hrvatskoj i Plenkoviću

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je za medije kako je u vladajućoj koaliciji u Hrvatskoj trenutno najdublja kriza u odnosima jer se “nakupilo više stvari”, prenosi Al Jazeera Balkans.

“Napravili smo analizu sami, a onda i zajedno u razgovoru s premijerom i članovima Vlade. I to je značajno postignuće. Nismo se o svemu složili”, rekao je Pupovac za N1 Zagreb te dodao da treba stati na put “valu šovinističke atmosfere” i povijesnog revizionizma koji nikome ne smeta.

Kao primjer, predsjednik SDSS-a je naveo promoviranje knjiga koje negiraju ili relativiziraju Jasenovac, rehabilitaciju knjiga o ratnim zločincima iz doba NDH i činjenicu da je cijela država “skočila na noge” kad je Austrija iznijela svoj stav o Bleiburgu.

Stranka mu izlazi samostalno na izbore

Najavio je i da će njegova stranka samostalno izaći na izbore za Europski parlament, ističući da je stranka odlučila da kampanju iskoristi za “neku vrstu emancipatorskog cilja”.“Odlučili smo ojačati stranku, imati svoju listu koja će doprinijeti da se s jedne strane mijenja atmosfera u zemlji, koja je poprilično negativna i koja obiluje nizom elemenata netolerancije, govora mržnje, pa i napada na manjinske predstavnike, institucije, zajednice – posebno srpsku”, rekao je Pupovac.

“Da se sakrijemo u mišju rupu, on bi rekao ”gle eno ga u mišjoj rupi”. Da izađem na veliki teren i pokušam igrati utakmicu na velikom terenu, rekli bi ”gle njega, on hoće da igra na velikom terenu”. To vam je tako kada se stvori jedna atmosfera, a kod nas jest stvorena takva atmosfera. Ona je bila zaustavljena prve dvije godine mandata premijera Plenkovića, ali treću godinu se obnovila osnažila i pojačala”, rekao je Pupovac.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI