Pupovac opleo po Ruži Tomašić

screenshot

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac komentirao je razgovor koji je tjednik Novostiobjavio s Ružom Tomašić, a u kojemu ona simpatizira ustaški pokret.

“Najprije je prošla osoba koja je kao zastupnica u Saboru govorila da je Hrvatska za Hrvate, a da su ostali gosti. Sad vidimo da postoje elementi biografije koji ukazuju da to nije bilo slučajno i koji ukazuju na nešto još drastičnije, a to je pokloništvo ustaškoj ideologiji i ustaškom pokretu”, rekao je Pupovac u Saboru, prenosi N1.

“Birači u Hrvatskoj očito ne znaju što je taj pokret, očito ne znaju koje je strahote iza sebe ostavio i koju je sramotu za hrvatski narod trajno ostavio iza sebe. Ne znaju, a trebali bi znati. I sve dok se to ne promijeni, imat ćemo izbore kao što su ovi i sve dok se to ne promijeni, imat ćemo ljude koji će slati poruke koje šalju”, rekao je Pupovac.

Istaknuo je da je ustaški pokret bio zločinački pokret u svom naumu, zakonodavnim ostvarenjima i zločinačkoj praksi, ali da sasvim sigurno nisu svi ljudi s istim namjerama sudjelovali u tom pokretu. “Ali relativizirati taj naum je loše”, rekao je Pupovac, dodavši da se na taj način ustaški pokret želi očistiti od zločina i prikazati kao domoljubni pokret.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI