Pupovac se oglasio o autobusima s biračima!

Patrik Macek/PIXSELL

Prvi čovjek Srpskog narodnog vijeća sve je opovrgnuo

Saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac komentirao je skandal s plaćanjem birača iz Srbije koji dolaze na glasovanje u Hrvatsku

“SDSS, posebno ja i predsjednik stranke, nemamo nikakvih saznanja o tome da bi bilo tko od naših ogranaka organizirao bilo kakva dovoženja bilo kakvih birača iz bilo koje zemlje. Ja sam razgovarao s predstavnikom gradske organizacije i rekao je da nema s nama nikakve veze, nego je riječ o nezavisnoj listi koja je organizirala autobus, i sad širi neistine koje su lažne”, rekao je Pupovac gostujući na N1.

Prvi čovjek Srpskog narodnog vijeća sve je opovrgnuo.

“To je ružna objeda. Gnjusna laž, koju ja nemam namjeru niti osporavati, jer takvih stvari je nažalost bilo i vjerojatno će biti i ne znam što bih vam više rekao na tu priču, a i ne razumijem zašto pojedini mediji tome daju prostora. Mogli su provjeriti. Dana im je mogućnost da nazovu predstavnika gradske organizacije SDSS-a Stanka Mijića, mogli su ga nazvati, mogli su čuti, nisu to radili, nego su pustili u medijski prostor gnjusnu laž i klevetu”, poručio je Pupovac.

Na upit je li riječ o kaznenom djelu, rekao je da to nije praksa koju SDSS prakticira.



“Mi jesmo ranije ljudima koji imaju pravo da dolaze birati, koji imaju osobnu iskaznicu u Hrvatskoj, a nalaze se u Srbiji, i imaju neosporno pravo glasati u RH, ako to mogu i imaju interesa za to… takvim ljudima smo mi svojevremeno pomagali i pružali logistiku”, dodao je SDSS-ovac.

Podsjetimo, RTL je objavio prilog prema kojem je Branislav Švonja iz Demokratske partije Srba platio 10.000 kn za autobus koji je dovezao Srbe iz Novog Sada u Obrovac kako bi glasovali za listu SDSS-a Stanka Mijića s kojima je Švonja išao u koaliciju. Trgovina je otkrivena kada su putnici glasovali za konkurenciju s Nezavisne liste, nastale zbog ogorčenja lokalnim vlastima.

Organizator puta decidirano navodi tko je naručio i trebao platiti oko 10 tisuća kuna za autobus pristigao na izbore iz Novog Sada kako bi putnici glasovali za lokalnu listu SDSS Stanka Mijića.

“Prvenstveno Branislav Švonja je taj koji je rekao: ‘Ok Miodrag, izvoli organiziraj’. Znači, rekli smo: ‘Glasujte za tu jedinstvenu listu'”, rekao je Miodrag Gagić, Obrovac/Novi Sad.

“Ako sam ja to poštovala i došla s njima i glasovala sam tu, oni su mene trebali vratiti natrag odakle sam i došla, a ne da ovako tu ostave autobus. Nas 30 bijednika stajali smo na cesti do ponoći”, izjavila je Marija Jelić, Muškovci/Beograd.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI