Pupovčeve Novosti izgubile spor, morat će platiti odštetu splitskim novinarima

Goran Mehkek/Cropix

Postane li nepravomoćna presuda zagrebačkog Općinskog suda u korist splitskih novinara Roberta Pauletića, Joška Dadića i Ive Bonkovića protiv tjednika Novosti pravomoćna, Srpsko narodno vijeće Milorada Pupovca novinarima će morati isplatiti odštetu od 85 tisuća kuna uvećanu za kamate i sudske troškove i riječ o jednoj od novčano većih presuda u hrvatskom novinarstvu.

Podsjetimo, spomenuti novinari tužili su srpski tjednik zbog teksta Viktora Ivančića objavljenog u srpnju 2016. pod nazivom „Dva svinjčeta“ u kojem je autor Pauletića i Dadića nazvao svinjama, medijskim ubojicama i logističarima zločina i to zbog navodnih grijeha iz doba zajedničkog rada u nekadašnjem Slobodnom tjedniku 1991. godine. Prema presudi, Pauletić bi trebao dobiti 40 tisuća kuna, Dadić 30 tisuća kuna, a Bonković 15 tisuća kuna.

“Da, točno je, presuđeno je u našu korist, a protiv Pupovčevih Novosti. Ova presuda za mene znači konačan kraj lažnim pričama o mojim navodnim negativnim novinarskim radnjama u ST-u (Slobodnom tjedniku). Isto vrijedi i za kolegu Joška Dadića, a pogotovo za trećeg tužitelja Ivu Bonkovića, koji sa ST-om nije imao nikakve veze, a svejedno ga je Viktor Ivančić izvrijeđao u Novostima, samostalnom srpskom tjedniku. Svakako bih zahvalio cijelom odvjetničkom timu, na čelu kojeg su bili Damir Primorac, Tomislav Zagorec i Mato Krmek“, komentirao je presudu Pauletić za Dalmatinski portal, dodavši da je suđenje bilo dugotrajno i zamorno.

Kaže da su se u tri i pol godine maratonskog suđenja na predmetu izmijenile tri sutkinje te da nije naveden niti jedan konkretan dokaz za tvrdnje da je Pauletić u ST-u činio nešto loše, a kamoli da bi bio nekakav logističar zločina. Novosti su imale nekoliko godina da dokažu svoje tvrdnje, ali u tome nisu uspjele.

Pauletić inače u medijima već neko vrijeme spominje i bizarnu tvrdnju, koju je navodio i tijekom suđenja, da je prvi čovjek nekadašnjeg Slobodnog tjednika, pokojni Marinko Božić, bio u dobrim odnosima s Miloradom Pupovcem!



Facebook Comments

Loading...
DIJELI