Pusić: Ne znam zašto su svi uzrujani, presuda je epilog loše politike iz 90′-ih

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

„Smatram da ovim presudama nije osuđen hrvatski narod, nego nositelji politike iz 1990-ih", bio je prvi komentar bivše ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić na presudu u Haagu. 

Presudu hercegovačkoj šestorci u Haagu te postupak generala Slobodana Praljka koji je popio bočicu otrova, komentirala je bivša ministrica vanjskih poslova i bivša čelnica HNS-a Vesna Pusić. Pusić je godinama bila napadana zbog toga što je već od sredine 90-ih tvrdila kako je Hrvatska izvela agresiju na Bosnu i Hercegovinu te je optuživala predsjednika Tuđmana i ministra obrane Šuška.

“Ove presude koje su do sada izrečene epilog su jedne loše i pogreške politike iz 90-ih. Smatram da ovim presudama nije osuđen hrvatski narod, nego nositelji te politike”, bio je prvi komentar bivše ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić na presudu u Haagu, piše direktno.hr.

Pusić kaže kako joj je nerazumljivo to kako je Slobodan Praljak u sudnicu unio tu bočicu otrova, ali da ne zna o čemu se točno radi: “Nadam se da će liječnici dobro obaviti svoj posao te da će Praljak preživjeti”.

Bivša čelnica HNS-a kaže da ne zna zašto su svi uzrujani, jer se od 90-ih zna kako je politika prema Bosni i Hercegovini bila loša i pogrešna. 

“Hrvatska je predočila sve što je mogla. Kad je Miljenić bio ministar pravosuđa, znam da je usko surađivao s Haaškim tribunalom, sve što je traženo bilo je dostavljeno”, komentirala je Pusić navode nekih političara i bivšeg ministra pravosuđa Ante Šprlje kako je Hrvatska zaboravila svoje heroje i kako Hrvatska nije dovoljno učinila da ih se zaštiti u Haagu.



Bivša ministrica vanjskih poslova je rekla kako se nju prozivalo jer je osuđivala politika koja je danas dobila svoje epilog u Haagu i na kraju dodala kako ova presuda neće imati pravnih reperkusija na Hrvatsku:  “Što se pravne strane tiče, vidim da pravnici komentiraju da pravno nema reperkusija na Hrvatsku. Ne vidim da je Srbija manje upletena po ovim presudama, to nije sporno, jednom kad se ti radovi započnu, onda imaju ovakve posljedice”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI