PUTIN ODRŽAO OBEĆANJE: Stigle nove sankcije ‘neprijateljskim’državama! Zelenskij poručio iz razorene Buče: ‘Svijet će to prepoznati’

Foto: Guliver Image / AP Photo/Thibault Camus, Pool)

Predsjednik Vladimir Putin uveo je vizna ograničenja za građane zemalja koje Rusija smatra “neprijateljskim”. Od danas je obustavljen pojednostavljeni proces izdavanja viza za neke zemlje EU-a.

Uz sve to Putin je izjavio prošlog četvrtka da će kupci iz SAD-a, članica Europske unije, Kanade, Britanije i Švicarske ruski plin od početka travnja plaćati u rubljima, preko posredničke banke u Rusiji.

Ukrajinski predsjednik Zelenski došao je u posjet Buči, gradu u kojem je počinjen pokolj koji Rusija negira. Novinari koji su ušli u grad nakon što se povukla ruska vojska zatekli su masovne grobnice i tijela koja leže uz cestu.

Zelenski je u Buči razgovarao s lokalnim stanovništvom. Ponovio je da je Rusija izvršila ratne zločine i genocid u Ukrajini. Na pitanje BBC-ja je li još moguće razgovarati o miru s Rusijom, rekao je: “Da, jer Ukrajina mora imati mir. U Europi smo u 21. stoljeću. Nastavit ćemo s naporima diplomatski i vojno”, kazao je Zelenskij.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI