PUTIN POKAZAO I SVOJU NJEŽNIJU STRANU: Njena smrt ga je potresla! ‘Ona je pravo rusko srce, djelima je pokazala patriotizam’

Foto: Guliver/Kremlin Pool

Ruski predsjednik Vladimir Putin je ocijenio da je Darja Dugina kao novinarka, znanstvenica, filozofkinja i ratna dopisnica pošteno služila svom narodu i “svojim djelima dokazala što znači biti ruski patriot”, navodi se u telegramu sućuti koji je objavio Kremlj na svom profilu na Telegramu.

Putin je uputio telegram sućuti obitelji ruske novinarke Darje Dugine, u kojem je njeno ubojstvo nazvao “podlim i surovim zločinom”.

“Podli, surov zločin prekinuo je život Darje Dugine, pametne, talentirane osobe s pravim ruskim srcem: ljubaznim, punim ljubavi, suosjećajnim i otvorenim”, naveo je Putin.

“Novinarka, znanstvenica, filozof, ratni izvjestitelj, pošteno je služila narodu, domovini, djelima je dokazala što znači biti ruski patriot”, dodao je predsjednik Ruske federacije.

Liturgija za Duginu održati u utorak.Ukrajina je u nedjelju oštro zanijekala bilo kakvu umiješanost u eksploziju automobila. “Ukrajina definitivno nema ništa s ovim jer mi nismo zločinačka država, nismo Ruska Federacija, a još više nismo teroristička država”, rekao je Mihajlo Podoljak, savjetnik predsjednika Ukrajine.

Visoki ruski diplomat odbacio je mogućnost mirovnog sporazuma kojim bi se okončao rat u Ukrajini i rekao da Moskva očekuje produljeni sukob. Genadij Gatilov, stalni predstavnik Rusije pri UN-u, rekao je za Financial Times da neće biti izravnih razgovora između Vladimira Putina i Volodimira Zelenskog.

Gatilov je ustvrdio da su Moskva i Kijev bili “vrlo blizu” postizanja dogovora o okončanju sukoba tijekom pregovora u travnju i optužio je SAD i NATO-ove saveznike da vrše pritisak na Ukrajinu da odustane od pregovora.

“Sada ne vidim nikakvu mogućnost za diplomatske kontakte. I što se sukob bude dalje nastavljao, to će biti teže pronaći diplomatsko rješenje”, rekao je. Dodao je da je nemoguće predvidjeti koliko dugo bi sukob mogao trajati te da će se zapadne zemlje “boriti do posljednjeg Ukrajinca”.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI