Putin protiv SAD-a: Assad je lažno optužen za kemijski napad i imamo informacije da spremaju novi!

Wikimedia Commons

Incident još nije temeljito istražen, a SAD je ispalio desetine raketa na sirijsku zračnu bazu kako bi demonstrirao moć, rekao je ruski predsjednik

Rusija ima informacije da su mogući novi incidenti poput onoga uIdlibu, a nova moguća meta je Damask – rekao je u utorak ruski predsjednik Vladimir Putin na konferenciji za novinare u Moskvi gdje se sastao s talijanskim predsjednikom Mattarellom, prenosi Večernji list.

Prema informacijama iz više izvora, takve obmane, a ne mogu ih drugačije nazvati, planiraju se u ostalim dijelovima Sirije – nastavio je Putin.

– Između ostalog, planiraju se napadi na južna predgrađa Damaska. Namjeravaju ponoviti kemijske napade i za to optužiti sirijsku Vladu.

Incident još nije temeljito istražen, a SAD je ispalio desetine raketa na sirijsku zračnu bazu kako bi demonstrirao moć, rekao je ruski predsjednik.

Dodao je kako su se on i talijanski predsjednik Mattarella složili te da mu je rekao kako ga ovi napadi jako podsjećaju na događanja iz 2003., kad je SAD optužio Irak za posjedovanje kemijskog oružja.



– Vojna kampanja započela je u Iraku i završila razaranjem zemlje, završio je Putin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI