RAČUN GRADSKE PLINARE ZAGREB OPSKRBE DEBLOKIRAN: Tomašević: ‘Riječ je o kršenju dogovora između PPD-a i Opskrbe od veljače ove godine’

Screenshot/N1

Račun Gradske plinare Zagreb Opskrbe deblokiran je jer je dugovanje koje je imala prema Prvom plinarskom društvu (PPD) podmireno, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na konferenciji za novinare, objavio je N1.

“Već jutros je deblokiran račun”, istaknuo je.

Dodao je da je riječ o zadužnici koju je u ponedjeljak aktiviralo Prvo plinarsko društvo prema GPZ-u Opskrba, ali je dug do kraja dana podmiren.

Smatra da je aktiviranje zadužnice nekorektan potez PPD-a, za kojega, kaže, nije bilo potrebe.

Tomašević je rekao kako je “riječ o kršenju dogovora između PPD-a i Opskrbe od veljače ove godine”.“Uredno su se podmirivale obveze, u prosjeku je kašnjenje prema PPD-u bilo 15 dana”, naglasio je.

Podsjetio je da Opskrba posluje u gubitku od pola milijarde, zbog štetnih ugovora koje je bivša uprava potpisala nakon njihovog dolaska za vlast.

Tomašević je rekao kako je dugoročno to neodrživo, ali još uvijek se pronalazi najbolje rješenje.

Komentirajući medijske natpise da je u bolnici Sveti Duh nestalo lijekova u vrijednosti od dva milijuna kuna, Tomašević je istaknuo da je revizija poslovanja te bolnice pokrenuta nakon preuzimanja njenog upravljanja, te da i dalje traje.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI