RADIĆ KOMENTIRAO PRESUDU: ‘Ne mora preuzeti grijehe Sanadera, ali ne može se reći da je to potpuno novi HDZ’

Screenshot N1

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić komentirao je stanje u stranci nakon niza trzavica, aktualnosti na političkoj sceni i presudu HDZ-u.

Na pitanje ide li DP ispočetka izborom novog predsjednika, Radić kaže da će svima koji su napravili nešto dobro za DP uvijek biti zahvalni.

“Sve što je dio DP-a je dio DP-a, ne može se pobjeći od stranke”, kaže.

“Ako je kontinuitet jedne pravne osobe, ta pravna osoba mora imati sve dobro i loše”, kaže o presudi HDZ-u.

“Ne mora preuzeti grijehe Sanadera, ali ne može se reći da je to potpuno novi HDZ”, kaže Radić nabrajajući osobe koje su u stranci danas, a bile su i u vrijeme počinjenja kaznenih djela koje obuhvaća presuda.



“To je bila sramota za državu i tim se izgubilo dosta vjerodostojnosti političara i vjere u politiku”, rekao je Radić u N1 Studiju uživo.

“Vječito pitanje novinara je tko je lider oporbe. Zašto ne možeš biti lider oporbe? Zato što je HDZ napravio koalicije sa svima, oni su zagrabili sa strane, kao i u slučaju Fimi medije. To nije dio HDZ-a? To jest dio HDZ-a, ne može se pobjeći od povijesti”, govori.

Andrej Plenković, koliko god mu je većina tanka, ona je čvrsta. To je interesna većina. Iz ove koalicije nitko neće izaći iz ideoloških razloga, to jest trgovačka većina”, kaže Radić.

“Kad imate koaliciju na takvim principima, ona se neće raspasti, siguran sam u to”, kaže i spominje ostavku austrijskog premijera Sebastian Kurza i razloge koji su doveli do nje. “Zamislite to kod nas”, kaže.

Na pitanje koji je onda problem oporbe kaže da oporba pomaže vladajućima.

“DP je mlada stranka, imali smo tu svoju krizu koju smo imali. Još se jednom ispričavam zbog tog cirkusa koji smo priuštili građanima. Što se tiče SDP-a, kad 14 izbaci 18, što reći. Želim da se konsolidiraju jer to je jedna socijaldemokratska stranka koja treba Hrvatskoj.”

“Budućnost DP-a je neupitna”, poručuje i govori kako im prilaze novi članovi i da će ta stranka nastaviti raditi na dobrobit Hrvatske.

“Sudjelovanje u politici mi je donijelo samo štetu. Da sam htio trgovati, bio bih dio većine. Priroda mog posla je takva da nemam dodira s državom. Ne mogu natjerati nekog da kupuje moje proizvode zato što sam na vlasti, to ne mogu”, kaže.

Na pitanje o mogućoj suradnji s HDZ-om kaže:

“Gledajte, mi smo lokalno u koaliciji u dosta mjesta. Treba surađivati sa svima, mi nikom nismo zatvorili vrata. Svi koji podržavaju Hrvatsku i kojima je Hrvatska domovina.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI