RADIĆ SA SKUPA DOMOVINSKOG POKRETA: ‘HDZ nam nije poželjan koalicijski partner, a može li se to promijeniti, to je na njima’

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava najavio je prosvjed Domovinskog pokreta koji se u subotu pod nazivom “Ustani ili ostani”, održava u Slavonskom Brodu. Kako je rekao, skup se održava “zbog katastrofalnih politika, koje su u pitanje dovele opstojnost hrvatskoga naroda i države” i pozvao stanovnike Hrvatske i BiH da se okupe u što većem broju.

Za Dnevnik N1 govorio je zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić.

Na početku je rekao kako se iza njegovih leđa “nalazi Posavina, koja je nekad bila kolijevka Hrvata u Bosni i Hercegovini koja je nekad imala više od 300 tisuća Hrvata u BiH, više nego ih danas ima Zapadna Hercegovina, tu su i Bačka, Banat i Srijem iz kojih su defacto Hrvati nestali, a slijeve strane je Vukovarsko-srijemska županija koja je najgora u EU po iseljavanju, a tu je i Požeško slavonska koja je druga po iseljavanju u EU. Ako to nije dovoljan poziv za krik, onda ne znam što bi bilo”.

Istaknuo je kako je Hrvatska “jedina zemlja u Europskoj uniji koja nema konzistente politike deomgrafskog oporavka. Mi se ponašamo kao da se to događa nekom drugom”.

Naglasio je da Hrvatskoj nedostaje pola milijuna građana.



Komentirao je izjavu premijera Andreja Plenkovića o tome da su svi ekonomski pokazatelji dobri.

“Naš premijer u ružičastim naočalama gleda stvarnost oko sebe”, rekao je Radić. Napominje da ako imamo rast od 2,5 posto u vrijeme inflacije od 10 posto, da je to defacto pad.

Osvrnuo se i na (ne)mogućnost koalicije s HDZ-om.

“Nama u ovom trenutku HDZ nije poželjan koalicijski partner, a može li se HDZ promjeniti to je na njima”, istaknuo je.

Pozvao je sve stranke u Hrvatskoj da pokažu svoju snagu, a prestanu se skrivati iza anketa.

“Mi ćemo i dalje raditi skupove u Hrvatskoj i mi mislimo da ova situacija nije izdrživa i ovo je posljednji trenutak kad možemo nešto napraviti”, zaključio je Radić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI