RADIĆ ŠOKIRAN ŠKORINIM PONAŠANJEM: Izbacit će ga iz Domovinskog pokreta!? ‘Ne mogu vjerovati što sve govori’

Intervju koji je Miroslav Škoro dao Večernjem listu ne prestaje izazivati reakcije u Domovinskom pokretu.

Škoro je naglasio kako će oni koji tvrde da je s mjesta predsjednika otišao zbog navodno neprimjerenog odnosa sa svojom 25-godišnjom asistenticom Nikolinom Brajković i njezina navodnog trošenja stranačkih sredstava te svoje tvrdnje morati obrazložiti Državnom odvjetništvu, Državnom uredu za reviziju, Poreznoj upravi i sudu.

Rekao je da je 29. srpnja Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnio kaznene prijave protiv bivšega glavnog tajnika stranke Darija Žepine, predsjednika Nadzornog odbora Krešimira Bubala i članice Nadzornog odbora Ljiljane Vuletić.


Bubalo je na Škorine optužbe odgovorio riječima da ga to podsjeća na “potez bombaša samoubojice”, a Žepina da je lako utvrditi tko je i kako trošio stranački novac.

Škorina asistentica Nikolina Brajković kazala je da nema više za dodati od onoga što je Škoro kazao u Večernjem listu.“Ja sam zatražila potvrde iz banke iz kojih je vidljivo da nikada nisam imala nikakvu karticu, a gospodin Škoro svoju nikada nije ni podigao u poslovnici u Masarykovoj u Zagrebu. Karticu je imao i njome se koristio samo gospodin Žepina. Lako provjerljivo u ERSTE banci”, rekla je Brajković za Jutarnji list.

Mario Radić koji je nakon odlaska Škore postao v. d. predsjednik Domovinskog pokreta danas je kazao da ne reagira jer se “ne želi valjati u blatu”.

“Šokiralo me kad sam vidio da je Škoro podnio kaznenu prijavu protiv članice Nadzornog odbora Ljiljane Vuletić s kojom je on kao predsjednik stranke dogovorio suradnju i sada kaže da ona nije mogla voditi stranačko računovodstvo i sjediti u Nadzornom odboru. Riječ je o majci bolesne djece koja je bila Ponos Hrvatske, to zaista ne mogu shvatiti”, rekao je Radić.

Na pitanje razmišljaju li o Škorinom isključenju iz stranke kazao da će o tome odlučiti stranačka tijela i to u bliskoj budućnosti.

“Ne mogu vjerovati što sve govori, a upravo je on bio predsjednik stranke. A što se s njim dogodilo, isto tako ne znam, jer zašto je on uoči samih lokalnih izbora došao na ideju o smjeni Darija Žepine kojeg je isto tako upravo on postavio za glavnog tajnika jer je ranije bio njegov vozač, to stvarno ne znam. I onda sam ja kao za Žepinu jer se nisam složio da ga u tom kritičnom trenutku smijenimo, to je sve nerazumljivo, kao i njegovo ponašanje u posljednje vrijeme”, zaključuje Radić za Jutarnji list.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI