RADIĆ UZVRAĆA ŠKORI: ‘Stranci sam posudio novce i nikad nisam uzeo jednu kunu kamate. Kamata na pozajmicu je zakonski minimalna’

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

V.d. predsjednik Domovinskog pokreta Mario Radić kazao je da je stranka na sjednici odbora u srijedu razmijenila mišljenja o ostavci Miroslava Škore.

“Škoro je podnio ostavku, već je valjda 27 puta rekao da je dao ostavku. Predsjedništvo stranke je ostavku već usvojilo, Domovinski odbor nema nikakav ingerencije o tome, niti će biti točka o usvajanju točke kao takve. Ali da ćemo napraviti raspravu o tome svemu, napravit ćemo raspravu”, rekao je Radić.

Dodao je da odbor dobio odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv Mate Šimundića, novoizabranog predsjednika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, zbog nepoštivanja odluka Predsjedništva stranke i Predsjedništva Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije.

Također, Radić je najavio da bi se unutarstranački izbori u stranci mogli održati u rujnu. Kazao je i da je cjelokupna situacija sa Škorom šteti ugledu stranke. Odgovorio je i na Škorinu optužbu da je uzeo kamatu na pozajmicu od 1,5 milijuna kuna.

“Kao i Škoro stranci sam osobno posudio novce i nikad nisam uzeo jednu kunu kamate. Na lokalnim izborima stranka je osvojila novac. Tvrtka u mom vlasništvu je posudila milijun i pol kuna. Kad tvrtka posudi novac onda ima zakonski minimalna kamata koja u ovom trenutku iznosi 3,88 posto. Znači ne može biti 3,87 jer je to onda krivično djelo”, kazao je Radić, prenosi N1.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI