Ramljak najavio prodaju kompanija iz sastava Agrokora!

Tomislav Miletic/PIXSELL

Ante Ramljak potvrdio je da je prva tranša kredita od 100 milijuna eura sjela na Agrokorov račun

Osam tvrtki iz sastava Agrokora Belje, Jamnica, PIK Vinkovci, Vupik, Zvijezda, Ledo, Tisak i Žitnjak – izvijestilo je preko Zagrebačke burze da će objava njihovih financijskih izvješća kasniti.

Ističu da revizorska kuća Pricewaterhouse Coopers – koju je angažirala izvanredna uprava – zbog neplanirano velikog opsega posla nije u mogućnosti završiti reviziju u prvotno procijenjenim rokovima.

Istodobno, Jamnica, Belje i PIK Vinkovci objavili su podatke o potencijalnim obvezama i potraživanjima prema koncernu i povezanim tvrtkama te po osnovi sudužništava i jamstava: riječ je o desecima milijardi kuna, a ti iznosi nisu konačni s obzirom na to da je u tijeku usklađivanje potraživanja s vjerovnicima.

Ante Ramljak potvrdio je u intervjuu Jutarnjem listu da je prva tranša kredita od 100 milijuna eura sjela na Agrokorov račun. Najavio je prodaju pojedinačnih kompanija iz sastava koncerna i spas Konzuma, no analitičari kažu da ne vide plan podizanja proizvodnje tih tvrtki, kao ni kako će se nositi s protekcionizmom Slovenije i Srbije, koje mogu otežati restrukturiranje, javlja HRT.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI