Ramljak radnicima: ‘Nadam se da možemo računati na vas, jedan od mojih prioriteta je očuvanje radnih mjesta’

Robert Anic/PIXSELL

Napominje da se u ovome trenutku radi na osiguravanju likvidnosti za isplatu dijela duga prema dobavljačima i uspostavljanju redovitog plaćanja sve novoisporučene robe i usluga, u skladu s ugovornim obvezama

Dan nakon što ga je Vlada Republike Hrvatske predložila, a Trgovački sud imenovao izvanrednim povjerenikom Agrokor koncerna Ante Ramljak obratio se i radnicima Agrokora pismom koje je objavljeno na internetskoj stranici Agrokora u kojem ih poziva da nastave s radom.

Ramljak je u pismu radnicima napisao da je temelj njegova imenovanja Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku te ističe da su se prvi pozitivni efekti ovog Zakona po Agrokor i povezana društva počeli pokazivati još jučer, kada su deblokirani računi tvrtki koje su prethodnih dana bile završile u blokadi.

Napominje da se u ovome trenutku radi na osiguravanju likvidnosti za isplatu dijela duga prema dobavljačima i uspostavljanju redovitog plaćanja sve novoisporučene robe i usluga, u skladu s ugovornim obvezama, a za radnike ima poruku: “Vama se želim prije svega zahvaliti na svom strpljenju i razumijevanju koje ste pokazali u proteklih mjesec dana i koje nadam se možemo očekivati i u ovom periodu tranzicije i ponovnog uspostavljanja redovnog poslovanja”.

“Jedan od mojih ključnih prioriteta je očuvanje radnih mjesta kao i zaštita vaših prava i interesa. Ono što nam Zakon o postupku izvanredne uprave omogućuje je da u sljedećih 12, do maksimalno 15 mjeseci, radimo na postavljanju svih kompanija u sustavu Agrokora na financijski zdrave i dugoročno održive temelje”, navodi Ramljak.

“Iskreno se nadam da u svim ovim naporima možemo računati i na vašu pomoć i podršku. Uloga svakoga od vas od velikog je značaja jer svatko u okviru svog radnog mjesta i radnih zadataka može dati važan doprinos uspješnom uspostavljanju redovnog poslovanja, što nam je vjerujem zajednički cilj. U otvorenoj komunikaciji sa svima vama redovito ću vas obavještavati o značajnim događajima i informacijama od značaja za vas i vaše kompanije”, poručio je Ramljak radnicima kazavši da se “raduje njihovoj budućoj uspješnoj suradnji



Facebook Comments

Loading...
DIJELI