RANKO OSTOJIĆ DAO OSTAVKU! ‘Ne poštuju se kriteriji utvrđeni za kandidiranje na unutarstranačkim izborima, odnosno pitanje plaćanja visine članarine’

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik splitsko-dalmatinskog županijskog odbora SDP- a Ranko Ostojić dao je ostavku na to mjesto. Kao razlog naveo je da se “ne poštuju kriteriji utvrđeni za kandidiranje na unutarstranačkim izborima, odnosno pitanje plaćanja visine članarine”, objavio je HRT.

Izbori u svim lokalnim organizacijama SDP-a održat će se 27. studenoga.

U elektronskoj poruci Ostojić je svojim stranačkim kolegama napisao da “s gnušanjem odbija sudjelovati u daljnjem procesu” zato što je Statutarna komisija SDP-a odbila njegov prigovor i uvažila žalbu njegovog protukandidata Nikše Peronje iz Jelse.


Peronja se žalio jer ga je Ostojić, kako kaže, namjeravao diskvalificirati iz izborne utrke i to zbog stranačke članarine koju plaća, a za koju Ostojić smatra da je preniska.

Ostojić je za Hinu rekao da je razlog njegove ostavke zato što se ne slaže da se ne poštuju kriteriji utvrđeni za kandidiranje.Kao načelnik Jelse, Ostojićev protukandidat Nikša Peronja navodno je trebao plaćati veću stranačku članarinu.

“Nemam ja problem s izborima, ali već godinama toleriranje neplatiša, kao i u ovom slučaju, gdje čelnik lokalne samouprave (načelnik općine Jelsa) sam sebi odredi članarinu četiri puta manju od propisane za mene nije prihvatljivo. Ishod svega ćemo vidjeti na sjednici Predsjedništva SDP-a koja je sazvana za utorak”, naglasio je Ostojić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI