Ranko Ostojić pozvao Davora Bernardića da podnese ostavku

screenshot

Predsjednik splitsko-dalmatinskog SDP-a Ranko Ostojić pozvao je u subotu šefa stranke s konstituirajuće sjednice županijskog odbora da se povuče s mjesta predsjednika.

“Situacija je neizdrživa. Nama rejting ne da pada, nego smo u situaciji da tonemo, a svi koji su u ovom trenutku zainteresirani da se spasi SDP vjerujem da su na tragu upravo tih zaključaka i da su demokratski izbori unutar stranke rješenje”, rekao je Ostojić.

Pozvao je predsjednika stranke da “smogne odgovornost da sam odluči, da pomogne SDP-u, da povuče odgovoran potez i da se povuče s mjesta predsjednika” čime će se, kaže, otvoriti proces unutarstranačkih izbora, “najbolji demokratski put za izbor svih koji mogu spasiti SDP”.

U slučaju ostavke Bernardića, po Statutu stranke mijenja ga Zlatko Komadina, objasnio je Ostojić.

Sastanak neformalne skupine SDP-ovaca u KamanjuNeformalna skupina od 81 člana SDP-a zatražila je u petak u Kamanju “trenutni” odlazak Davora Bernardića s dužnosti predsjednika SDP-a zbog “katastrofalnog vođenja stranke i rušenja njezina rejtinga među građanima”, održavanje izbora za sva stranačka tijela do kraja godine te poništenje svih sankcija protiv članova koji su kritički upozoravali na loše stanje u SDP-u.

 

 

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI