Raspada se Most? Evo što o tome ima za reći Grmoja

screenshot

Nakon što je pet vijećnika u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije istupilo iz stranke MOST, osnovali su svoj Klub vijećnika Nezavisne liste mladih, čiji je osnivač i predsjednik vrgorački gradonačelnik Ante Pranić, nezavisni zastupnik u saborskom klubu MOST-a.

“Želimo se usmjeriti na naš put. Sa svakim ostati u dobroj komunikaciji i vidjeti postoji li mogućnost suradnje, a zašto ne bi stotinjak visokoobrazovanih mladih ljudi iz ovog dijela Dalmacije gradilo svoj politički put?”, kazao je Ante Pranić.

O ovoj temi u emisiji Danas na RTL-u govorio je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja.  Rekao je da se zbog ovoga ne može govoriti o “kraju Mosta”. “Most je jedinstven i jednoglasno su donesene sve odluke oko rekonstrukcije i Izbornog i programskog Sabora”, rekao je Grmoja i dodao kako se u ovom slučaju radi o suradnji s drugom političkom strankom.

“Nezavisna lista mladih lokalna je politička stranka u Vrgorcu. Mi i dalje nastavljamo biti najdosljednija oporba u Splitsko-dalmatinskoj županiji, preko Mire BuljaAnte Čikotića i ostalih. NLM se poziva na nekakav dijalog i možda očekuju nekakvu suradnju sa županijskim i državnim vlastima i mi to razumijemo. Pranić je gradonačelnik Vrgorca i on treba, radi realizacije nekih projekata, imati tu suradnju. A nije lako biti mostovac danas u Hrvatskoj. Svi znaju kakva smo bili oporba u Saboru, kako su vladajući nasrtali na Most, i tako nastavljamo dalje”, rekao je Grmoja, ne spominjući mogućnost da će od Pranića zatražiti da svoj mandat u Saboru vrati Mostu.

Otkrio je i da Most još nije odlučio hoće li imati kandidata na predsjedničkim izborima.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI