Raspada se Start: Daliju Orešković napuštaju donedavni stranački kolege

facebook

Iz stranke Start kojoj je na čelu Dalija Orešković oglasili su se priopćenjem.

“S obzirom na činjenicu da su se u medijima pojavile informacije o razlozima podnošenja ostavki članova Predsjedništva Starta, kojih mi nismo izvor,osjećamo se dužni i obvezni o istima direktno obavijestiti javnost i medije.

Razlozi našeg istupanja iz članstva i stranačkih tijela Starta su prvenstveno nezadovoljstvo procesima i odnosima unutar stranke, ali i različito shvaćanje poželjne političke strategije, organizacije kampanje, strategije javnog komuniciranja, izgradnje stranačke infrastrukture, digitalnog stranačkog rada i razvijanja odnosa s drugim političkim akterima.

Iako smo odluku o ostavci donijeli pred više od mjesec dana, te smo se gotovo potpuno povukli iz kampanje za europske izbore, odlučili smo je podnijeti nakon izbora. Na ovaj način smo htjeli zaštiti Start od negativne medijske slike usred prve predizborne kampanje.

Svatko od nas se u Start uključio čista srca, sa svojim znanjima, poštenjem i energijom, prepoznajući u Startu rješenje za političku tragediju u kojoj se nalazi Republika Hrvatska. Startov antikorupcijski program za oporavak našeg društva i države trebao je postati žarišna točka širokog progresivnog društvenog pokreta koji kroz uključenje društvenih, političkih i civilnih aktera provodi mobilizaciju građana, sve s ciljem pokretanja dubinskih promjena koje bi iznova izgradile i osnažile državne institucije i učinile ih neovisnima, stavljajući u njihov primarni fokus ljudska prava, dostojanstvo i potrebe naših građana.Naše uvjerenje da Start trenutno ne razvija vlastite kapacitete za preuzimanje ove zahtjevne, odgovorne i teške uloge bilo je odlučujuće pri donošenju odluke o istupanju iz Predsjedništva i članstva. Stranci antikorupcije, razvoja i transparentnosti te svima koji će u okviru nje nastaviti djelovati želimo umješnost, promišljenost, uspjeh i sreću u daljnjem političkom radu.

Branka Lukačević-Gregić
Duje Prkut
Nicole Kwiatkowski
Stjepan Perko
Tonći Talaja”, navode.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI