RASPRAVA O INICIJATIVAMA OPORBE O RASPUŠTANJU SABORA: Oporba smatra da je ‘Vlada kompromitirana i narušeno je povjerenje građana u nju’

Foto: Cropix

Hrvatski sabor u petak nastavlja sjednicu na kojoj će raspravljati o dvije odvojene oporbene inicijative za raspuštanjem i raspisivanjem izbora. Jedna je inicijativa sedam klubova lijevo-liberalnih stranaka, a druga Kluba zastupnika Mosta. Neće biti uobičajenog glasanja, piše N1.

Klubovi SDP-a, Socijaldemokrata, Zeleno-lijevog bloka, Centra i GLAS-a, HSS-a i Radničke fronte, IDS-a te Fokusa i nezavisnih zastupnika zahtjev za raspuštanjem Hrvatskog sabora podnijeli su nakon uhićenja bivšeg ministra graditeljstva Darka Horvata, te pokretanja istražnih postupaka protiv još dvojice ministara, Borisa Miloševića i Josipa Aladrovića.

Zahtjev za raspuštanjem Sabor podnio je i Klub Mosta iz istih razloga. Oni tvrde da je “Vlada kompromitirana i da je narušeno povjerenje građana u Vladu”.

Iako je u međuvremenu premijer Andrej Plenković proveo rekonstrukciju Vlade, oporba ustraje na svojim zahtjevima.

Zastupnica Zeleno-lijevog bloka Sandra Benčić smatra kako Vlada Andreja Plenkovića “mora otići’” i to zbog afera ministara, ali i zato što u šest godina nije postigla nijedan konkretan rezultat, reformu niti ima viziju.



Mostov Zvonimir Troskot rekao je da Vlada koja je stalno pod teretom nekih afera i promjena ministara, ne može rješavati probleme građama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI