RASPUDIĆ ISTO NAPAO PUPOVCA: ‘Želio bi ostati pošteni borac za pravdu, a opet će dići ručicu za vladajuću većinu’

Foto: Pixsell

Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić komentirao je izbor novog glavnog ravnatelja HRT-a Roberta Šveba.

Na samom početku prokomentirao je okladu sa svojom suprugom, zastupnicom Selak Raspudić:

“Pupovac je rekao da će oni razmisliti hoće li podržati Šveba ili neće. Na pitanje gospođe Selak Raspudić što mislim kako će glasati, rekao sam joj da ako ne bude glasao za njega da ću je voditi na najskuplju večeru u gradu, a ako bude, dovoljan mi je slanac. Ispalo je da ću dobiti uvjetni slanac jer je Pupovac rekao da će uvjetno podržati gospodina Šveba.”

“Pupovac bi želio ostati pošteni kao borac za pravdu i da nema veze s ovom koruptivnom klikom, a opet će dići ručicu za vladajuću većinu koje je dio i od koje dobiva privilegije. Mogao je sve to učiniti bez tog otužnog glumatanja jučer, manje bi se osramotio danas”, dodao je.

Ističe da je sama kandidatura Šveba bila nevaljana jer nije dostavio ovjerenu izjavu od javnog bilježnika da nije u sukobu interesa, dok drugi kandidati jesu. On je naime, dao samo izjavu da neće biti u sukobu interesa kada postane glavni ravnatelj jer će se onda odreći udjela u svoje dvije firme, sam priznaje da je u sukobu interesa.



“Jedna od tih firmi ima u posjedu ima pet sportskih kablovskih kanala. Tko nas može uvjeriti da neće učiniti kiks da HRT ne otkupi prava, nego će to učiniti ti kanali?

Čovjek se teško ogriješio 2009. o HRT kada je bio direktor HRT-a i organiziralo se Svjetsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj. Rukovodstvo je apliciralo za ponudu C, da prenose i signal i prava u Hrvatskoj. Šveb na svoju ruku ne prijavi, prava dobije RTL.

I takvog čovjeka nam nakon 12 godina vraćaju na čelo HRT-a, nakon što je prošli ravnatelj završio u zatvoru zbog korupcije”, objašnjava Raspudić.

Tvrdi i kako je njihova opstrukcija Sabora bila spontana:

“Nismo pravili cirkus, branili smo upravnopravni poredak, zakone i Poslovnik i pokazalo se da smo bili u pravu”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI