RASPUDIĆ NE VIDI SMISLA U KRIMSKOJ PLATFORMI: ‘Samo dvodnevna gnjavaža za građane, a problematično je što, osim predsjednika, nije pozvan nitko drugi iz Sabora’

Screenshot/N1

Je li održavanje Krimske platforme potrebno Zagrebu ili nije, za N1 je komentirao saborski zastupnik MOST-a Nino Raspudić. Na početku je rekao kako je “zanimljivo da ih nitko nije pozvao kao niti jednog saborskog zastupnika i ovo više liči na privatno druženje predsjednika parlamenata”.

Raspudić smatra kako se na platformi neće donijeti nikakve važne odluke.

“Osim dvodnevne gnjavaže građana i prometne promenade u Zagrebu, ne vidim nikakvog smisla u održavanju ove platforme. Problematičnim smatram da nije pozvan nitko iz Sabora, osim predsjednika. Mogli su pozvati barem predsjednike klubova. To smatram mini skandalom”, rekao je.

Osvrnuo se na sukob premijera i predsjednika u vezi prijedloga obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

“Imamo problem nesuradnje predsjednika i premijera oko predmeta vitalnih interesa. Ovo što vidimo je nastavak onoga što gledamo posljednjih nekoliko mjeseci. Zanimljivo je na koji se način komunicira odluka o obuci ukrajinskih vojnika, niti s predsjednikom, niti s vijećem za nacionalnu sigurnost, niti u saboru. Čudno je da se čim netko nešto kaže, njega oslikava kao Putinovog igrača”, naglasio je.



Upitao se zašto to nije prethodno dogovoreno s predsjednikom, a odmah je i odgovorio kako to “donosi Plenković sam, kao autokrat, i nitko ništa ne smije pitati, inače je Putinov igrač”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI