RASPUDIĆ OPLEO PO VLADAJUĆIMA: ‘Opet Hrvatska ima više sreće, nego pameti svog političkog vodstva’

Screenshot/N1

Visoku inflaciju, teško poslovanje brojnih obrtnika i poduzetnika te moguće Vladine mjere za jesen, za N1 je komentirao nezavisni saborski zastupnik iz Kluba Mosta Nino Raspudić.

“Iz dana u dan čitamo, možemo vijeti kako nama bliske zemlje uvode mjere. Jutros sam vidio potez Češke koja će građanima čije će režije ići preko 30 posto primanja davati subvencije. Postoje načini, situacija je urgentna, čak bih rekao da službeni brojevi o inflaciji mogu zavarati. Što umirovljeniku znači 12,3 posto, ako su njegovi troškovi daleko više poskupjeli. Bojim se hladne jeseni i hladne zime. Velik dio građana bit će suočen s energetskim siromaštvom, a brine me što od Vlade ne vidim nikakvu projekciju što će se događati – hoćemo li slijediti briselski mainstream pa što nam Bog dadne ili ćemo tražiti nekakve načine da izborimo hrvatske interese. Jer sada vidimo Mađarska ispregovara da dobije nekakav dodatan plin. To su stvari koje od Plenkovića nećemo čuti”, rekao je Raspudić.

Dodao je kako su oni “u načelu neskloni interveniranju države u ekonomske tokove i tržište, ali ovo je izvanredna situacija gdje se mora izaći u susret građanima koji će preko noći egzistencijalno biti pogođeni, a ne svojom krivnjom”.

Spomenuo je koronakrizu te istaknuo kako vladajućima ne priznaje argument pomaganja u vrijeme korone, jer je Covid-19 i danas aktualan, a broj mrtvih veći nego prošle godine.

“Tada su se bile potrebne covid-potvrde, sad nije ni izolacija za zaražene. Tko će podnijeti račun za to, tko će djeci vratiti izgubljeno školovanje”, istaknuo je.



Kada je u pitanju inflacija, Raspudić je naglasio da je “važno da se razbistre stvari i da ne dozvolimo da se daju lažnu opravdanja”.

Puni se skladište plina Okoli, Hrvatska je s nekih 60-ak posto popunjenosti na začelju EU-a, no vladajući uvjeravaju da će do listopada biti kako treba.

“Možemo im vjerovati. Opet Hrvatska ima više sreće, nego pameti svog političkog vodstva. Činjenica je da smo zemlje na moru i imamo LNG terminal preko kojeg možemo uvesti plin. Popunjenost nije gorući problem. Problem je kakava je uopće poltička orijentacija Plenkovićeve Vlade oko ove trajne energetske krize – hoće li pratiti briselske naputke li gledati prvo hrvatske interese”, zaključio je Raspudić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI