Raspudić: ‘Premijeru su dvije trećine ministara otišle zbog afera, a on ih je birao’

Facebook

Pet je tjedana do izbora, a kampanja koja još nije službena, puna je udaraca ispod pojasa. Čak i uhićenja poznatih i manje poznatih HDZ-ovaca dovode se u predizborni kontekst.

Dok gotovo poravnati u anketama i HDZ i SDP tvrde da će pobijediti, na desnici se formira fronta oko Škore, a i Most zbija redove.

U studiju RTL-a Danas gostovao je novi Mostovac Nino Raspudić.

“Počelo je kako inače počinju kampanje, ali rekao bih da su korupcijske afere koje su isplivale zadnjih dana nešto stvarno neuobičajeno. To vidim kao završni šlag na torti. Bilo je afera i prije, ali da vam izađu ovakve stvari. Jesam li ja povrijeđen ili ne, to građane ne zanima. Problem je što Jandroković, Plenković i klika sustavno vrijeđaju građane tijekom cijelog svog mandata”, kaže Raspudić.

‘Most je puno mlađi od moje figure’



“Najprije zbog prevarantske trgovine u Saboru, degradacije u žetončiće i prebjege, ljudi su glasali za jednu opciju, a dobili su drugu i obrnuto. Preko sprečavanja izražavanja referendumske volje građana u promjeni izbornog zakona vidjelo se kojim se ljudima Plenković poslužio u tom prljavom poslu. Gospodin Kuščević i gospođa Rimac su to odradili. Pa do činjenice da izbore naguravaju na početak ljeta dok je još vrijedila zabrana okupljanja. Postoji nešto što prelazi mjeru korektnosti dobro ukusa. U situaciji kada ne možete iz Zagreba otići do Karlovca, izaći na teren okupiti ljude, oni raspisuju izbore”, govori Raspudić.

Ističe da poštuje rad Stožera, ali je isto tako uvjeren da iza njega stoji politički PR što je na kraju i izašlo na vidjelo.

Osvrnuo se i na aferu vjetroelektrana u kojoj je kao prvoosumnjičena uhićena Josipa Rimac.

“Apsolutno, presumpcija nevinosti se poštuje, ali premijeru su dvije trećine ministara otišle zbog afera, a on ih je birao”.

Upitan je li planirano nastupao s agendom neovisnog analitičara dok je istovremeno planirao ulaz na političku scenu, Raspudić odgovara: ”Moja kolumna je počela izlaziti šest godina prije nego je Most osnovan. Most je puno mlađi od moje figure. Ja sam javno rekao da sam se odlučio angažirati kada sam shvatio da iza Stožera stoji PR koji želi nagurati izbore pred ljeto. To je bio taj trenutak”, rekao je za RTL.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI