RASPUDIĆI NAJVEĆE ZVIJEZDE DOMAĆE KONZERVATIVNE SCENE! Znate li kako se ovaj bračni par zapravo upoznao?

Foto: Patrik Macek/Pixsell

Otkako se na javnoj sceni počelo raspravljati o Mostovoj referendumskoj inicijativi kojom bi se ukidale covid-potvrde, pažnju javnosti ne prestaje plijeniti bračni par Raspudić. Nino Raspudić i njegova britka supruga Marija Selak Raspudić danima pune medijske stupce svojim nastupima, polemikama i stajalištima, a njihovi istupi do te mjere privlače pažnju da se po kuloarima priča kako je upravo ovaj dvojac zagospodario Mostom pošto je šef te stranke Božo Petrov pao u sjenu.

Raspudići su inače i bez političkog angažmana od ranije dobro poznati hrvatskoj javnosti, a njihov ulazak u politiku i nije neko iznenađenje. Vrlo otvoreno najavili su taj angažman ovi nekadašnji sudionici HRT-ove emisije Peti dan.

Kao što je poznato Selak Raspudić i njen suprug u parlament su ušli kao nezavisni kandidati na Mostovim listama, a u trenutku kada su se odlučili politički angažirati uz ime Marije Selak pojavilo se prezime Raspudić čime je otkriveno da se ovaj par uistinu vjenčao. Dobro upućeni svjedoče da je Raspudićima upravo emisija Peti dan donijela ljubav, pošto su se tamo upoznali, a ubrzo potom i zaljubili.

Dok je Mostarac Raspudić u medijskom prostoru uz ostalo ranije bio poznat i po svojim kolumnama, njegova supruga Selak Raspudić rođena je u Zagrebu gdje se školovala na Filozofskom fakultetu, završivši studij filozofije, hrvatskog jezika i književnosti.

Tijekom studija primala je državnu stipendiju, a uz to jedan zimski semestar provela je u Bratislavi gdje je radila na diplomskom radu kao CEEPUS-ova stipendistica. Jedno je vrijeme radila kao spikerica i voditeljica na Z1 televiziji, a uređivala je i vlastite emisije o kulturi. Radila je i kao voditeljica Odjela za odnose s javnošću Olymic Internationala te se nakon toga zaposlila kao novinarka i suradnica na scenariju u emisiji Navrh jezika Hrvatske radiotelevizije.



Upisala je i poslijediplomski doktorski studij iz filozofije, a godinama je zaposlena na Odsjeku za filozofiju na svojem Filozofskom fakultetu. Raspudić je pak nakon bračkog kraha započeo vezu s kolegicom Selak, s kojom ga povezuje i Filozofski fakultet. U međuvremenu su poznati filozofi postali roditelji, ali i saborski zastupnici koji plijene pažnju i izazivaju nervozu kod premijera Andreja Plenkovića namećući se u velike zvijezde domaće konzervativne političke scene.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI