RASPUDIĆI SU NA NOGAMA OKO HDZ-ovog POZIVA: ‘To je kao da lisica poziva na razgovor o boljim modalitetima zaštite pilića’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Iz Mosta su u četvrtak u Hrvatskom saboru odbili poziv vladajućeg HDZ-a je poziv za razgovor o promjenama Ustava vezanima za referendum.

“Zar nije oksimoron ići sjesti razgovarati s lopovima o poštenom pristupu? Ići razgovarati s HDZ-om oko navodno pravednijeg referenduma kada su ti isti ukrali referendum prije mjesec dana”, kazao je predsjednik Mosta Božo Petrov.

Dodao je kako je HDZ u zadnjih 10 godina “ukrao dva referenduma”.

“Ovo je nemoralna ponuda koju mi s gnušanjem odbacujemo, a oni koji pristaju na tu nemoralnu ponudu i odu na te razgovore, mislim da se politički potpuno diskvalificiraju”, dodao je i Nino Raspudić.

Istaknuo je kako je rasprava o ustavnim promjenama ciničnim.



To je kao “da lisica poziva na razgovor o boljim modalitetima zaštite pilića. Oni koji odu na takav razgovor se kvalificiraju kao hijene”, nastavio je Raspudić.

Marija Selak Raspudić istaknula je da HDZ želi dati svu moć referendumskog izjašnjavanja u ruke Ustavnog suda.

Taj isti sud zaključio je “da su građani potkapacitirani da bi se mogli izjašnjavati na referendumu”, dodala je.

“I dolazimo do ključnog prijedloga koji nije samo sporan, nego je neprihvatljiv, a praktično i neizvediv, da Ustavni sud unaprijed odlučuje o nekoj inicijativi, odnosno o referendumskom pitanju”, zaključila je.

Mudra vlast bi, nakon što je vidjela koliku volju građani hrvatske imaju za referendumskih izjašnjavanjem, da su u zimskim uvjetima njih 400 tisuća dali potpis da se promijeni način odlučivanja u pandemiji, sama shvatila poruku svojih građana i izvela potrebne promjene, zaključila je Selak Raspudić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI