RASTE BROJ ŽRTVAVA! U potresu na Haitiju poginule su najmanje 304 osobe. Plenković: ‘Hrvatska je spremna žurno pomoći’

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Najmanje 304 osobe su poginule, a 1800 ih je ozlijeđeno u potresu magnitude 7.2 prema Richteru koji je u subotu pogodio jugozapadni dio Haitija.

U akcijama spašavanja mnogi su izvučeni iz ruševina, a za mnogima se još traga.

Epicentar potresa bio je 8 kilometara od grada Petit Trou de Nippes, 150 kilometara od glavnog grada te karipske otočne države, Port-au-Princea.


Potres se dogodio na dubini od 10 kilometara u subotu oko 8.30 sati po lokalnom vremenu, a osjetio se na Kubi i Jamajci. Nakon njega je uslijedilo niz naknadnih podrhtavanja tla.

Premijer Andrej Plenković uputio je sućut premijeru Haitija Arielu Henriju u povodu katastrofalnog potresa koji je u subotu poslijepodne pogodio tu zemlju.Plenković je također ponudio žurnu pomoć Hrvatske svome haićanskom kolegi.

“S tugom primamo vijest o katastrofalnom potresu koji je pogodio Haiti i prouzročio ljudska stradanja i velike štete. U mislima smo s obiteljima žrtava, narodom i premijerom Arielom Henrijem”, napisao je Plenković u poruci na Twitteru.

“Izražavam najiskreniju sućut i suosjećanje”, istaknuo je Plenković i dodao kako je Hrvatska spremna žurno pružiti pomoć Haitiju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI