RASTROJENI SIN SE HTIO UBITI, A MAJKA GA POKUŠALA SPRIJEČITI: U posljednjih 26 godina policija deset puta intervenirala zbog nasilja u obitelji

Foto: Josk Ponos / CROPIX, Ilustracija

Nakon što se u srijedu u Kaštelima dogodila tragedija jer je sin ubio majku, policija je završila s očevidom o tome što se zapravo dogodilo.

Prema prvim informacijama, 58-godišnji Šimun L., inače dugogodišnji psihijatrijski slučaj, pokušao je izvršiti samoubojstvo nožem, piše Dalmatinski portal. 

To je vidjela njegova 83-godišnja majka Šima L. i pokušala ga spriječiti u naumu. No, on ju je nožem ubo u vrat nakon čega je iskrvarila. Kad je policija stigla u kuću, ona je već bila mrtva.

Sin je odmah uhićen koji se nalazio uz majku i prepraćen je u bolnicu. Protiv njega će se voditi postupak po Zakonu za zaštitu osoba s duševnim smetnjama.

Inače, kako javlja policija, u posljednjih 26 godina oni su deset puta morali intervenirati protiv Šimuna L. Vodili su ga u postaju zbog obiteljskog nasilja ili u bolnicu zbog rastrojenosti. Najozbiljni slučaj dogodio se prije 15 godina kada je s nožem napao majku. Tada su ga prijavili za pokušaj ubojstva.



I prošle godine je zabilježen incident kada je Šimun vikao na majku pa su policajci trebali upotrijebiti sredstva prisile da ga primire i odvedu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI