RASTROJENI SIN SE HTIO UBITI, A MAJKA GA POKUŠALA SPRIJEČITI: U posljednjih 26 godina policija deset puta intervenirala zbog nasilja u obitelji

Foto: Josk Ponos / CROPIX, Ilustracija

Nakon što se u srijedu u Kaštelima dogodila tragedija jer je sin ubio majku, policija je završila s očevidom o tome što se zapravo dogodilo.

Prema prvim informacijama, 58-godišnji Šimun L., inače dugogodišnji psihijatrijski slučaj, pokušao je izvršiti samoubojstvo nožem, piše Dalmatinski portal. 

To je vidjela njegova 83-godišnja majka Šima L. i pokušala ga spriječiti u naumu. No, on ju je nožem ubo u vrat nakon čega je iskrvarila. Kad je policija stigla u kuću, ona je već bila mrtva.

Sin je odmah uhićen koji se nalazio uz majku i prepraćen je u bolnicu. Protiv njega će se voditi postupak po Zakonu za zaštitu osoba s duševnim smetnjama.

Inače, kako javlja policija, u posljednjih 26 godina oni su deset puta morali intervenirati protiv Šimuna L. Vodili su ga u postaju zbog obiteljskog nasilja ili u bolnicu zbog rastrojenosti. Najozbiljni slučaj dogodio se prije 15 godina kada je s nožem napao majku. Tada su ga prijavili za pokušaj ubojstva.I prošle godine je zabilježen incident kada je Šimun vikao na majku pa su policajci trebali upotrijebiti sredstva prisile da ga primire i odvedu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI