RAVNATELJ KBC-A SPLIT: ‘Svi naši bolesnici s bolešću COVID-19 su u teškom stanju, a neki od njih i životno ugroženi’

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U Splitsko-dalmatinskoj županiji kulminira zaraza koronavirusom. Ta županija ima i najnižu stopu procijepljenosti – 53 posto starijih od osamnaest godina. U prva četiri dana ove godine tzv. booster dozu primilo je 2700 građana. No, na prvu dozu i dalje je loš odaziv, samo pedesetak građana dnevno.

Splitski KBC je pod velikim pritiskom jer će morati širiti kapacitete za COVID bolesnike i na druge odjele.

“U KBC-u Split sve je više bolesnika s bolešću COVID-19, kao što sam govorio prije dva dana, mogli smo i očekivati da će se to dogoditi. Broj hospitaliziranih je danas 208, a od njih je 47 na respiratoru. Većina ostalih koji nisu na respiratoru primaju kisik. Svi naši bolesnici s bolešću COVID-19 su u teškom stanju, a neki od njih i životno ugroženi”, rekao je ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović.

Dodao je kako “ovako veliki broj i kliničko stanje tih bolesnika zahtijevaju dodatni angažman svih u bolnici”.

“Morali smo osigurati dodatne prostore na Križinama, tako da smo se ponovno reorganizirali. Jedan prostor je osiguran tako da se jedna naša klinika premjestila i radi jednim dijelom na Križinama, drugim na Firulama, to smo uradili brzo, naš tim se unaprijed pripremio za sve, ti su prostori opremljeni kisikom i imamo ostalu opremu. Dakle, sve je to urađeno jučer tijekom dana, organizirano, mirno. Međutim, uvijek je nedostatak isti, a to je osoblje, i na prvom mjestu medicinske sestre”, rekao je Meštrović.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI