RAVNATELJ OTKRIO ŠTO MISLI O TATI KOJI NE ŽELI DA MU DIJETE NOSI MASKU: ‘To je jedan pokušaj provokacije’

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ispred osnovne škole u Krapinskim Toplicama gdje se već danima odvija drama zbog osmaša za kojeg otac ne želi da nosi masku u hodniku, izjavu za novinare dao je ravnatelj Samson Štibohar.

Govorio je o tome što su otac i sin danas pokušali ući bez maske.

“Komentiram to kao jedan pokušaj provokacije. U školu se slobodno ulazi, ali nažalost za njih, postoji propis da se maska nosi u zajedničkim prostorima. Oca sam zvao i na razgovor u svoju kancelariju. Socijalna je bila vani, ali ne znam detalje. Oni nisu obavili uvid s obzirom da se uvid obavlja u okolnostima koje su propisane njihovim zakonom. Oformio sam koordinacijski tim, ne samo za pomoć učeniku kada će doći u školu, nego da napravimo ono što je najbolje u interesu škole. O pitanju opravdanja ili ne opravdavanja sati mi ćemo morati postupiti po pedagoškim mjerama. Temeljem propisa”, rekao je ravnatelj Štibohar.

Dodao je kako ostaje za vidjeti hoće li roditelj moći opravdati učenikove izostanke.

Ravnatelj je kazao kako je atmosfera u mjestu loša, ali da nikome neće dopustiti da narušava nastavni model.



“Zamislite kakva je atmosfera mještana i roditelja koji dovoze svoju djecu svakog jutra. Osjećaju se bespomoćno, ali i sigurno jer se sve odvija normalno. Ni ja ni župan ne želi dozvoliti da se ovaj proces po modelu A na bilo koji način naruši. Koliko imam saznanja, svi učenici su došli u školu, ali postoji određeni strah mještana koji žele dati potporu jedni drugima. Brinem samo o tome da mjesto bude sigurno i da se svi osjećamo ugodno”, kazao je ravnatelj škole.

Rekao je kako se privatno oko mnogo toga i slaže s roditeljem.

“Roditelji imaju pravo na mišljenje. Ne bih htio da se dijelimo, oni imaju pravo. Postoje institucije koje donose modele i koje donose zakone. Tu se mogu zahvaliti samo ministru i ljudima koji su promišljali o tome kako organizirati nastavu i kako ostvariti najbolju klimu, a to je biti bez maske.

Mi se slažemo privatno u puno toga. I ja imam svoje stavove i mišljenja. On ne želi da mu sin nosi masku. S ostalim se slaže. Mi na trijemu razgovaramo svaki dan. On je tu, on servisira moj bicikl, mi smo mještani. Prošle godine je učenik pohađao normalno nastavu.

Ove godine smo još popustili koliko je to bilo moguće. Maske se više ne moraju nositi u učionicama. Iznenadili su me postupci onih koji su napravili to što su napravili. Nama je cilj zaštita djeteta i da se učenik već danas vrati na nastavu”, otkrio je ravnatelj te zaključio kako ne zna tko su prosvjednici, ali da to nisu mještani.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI