RAVNATELJ REBRA OTKRIO: ‘Četvero zaposlenika dobilo je otkaz, jedna je sama dala otkaz’

Screenshot/HRT

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić u emisiji “Dobro jutro Hrvatska” rekao je kako spremaju još jedan odjel za covid pozitivne bolesnike.

“S tim novim odjelom imat ćemo 257 covid postelja, naš maksimum je 270. Dakle, s 270 kreveta za covid pozitivne osobe ostali naši pacijenti neće patiti. Za sve iznad morat ćemo neke stvari smanjiti”, rekao je Ćorušić.

Otkrio je kako je kod njih na Odjelu intenzivne njege 17.3 posto cijepljenih pacijenata, a 82.7 posto je necijepljenih.


Odgovorio je na pitanje trebaju li se trudnice cijepiti.

“Iako se u prvom tromjesečju trudnicama izbjegava davati bilo kakve lijekove, mogu vam reći da je izašla jedna studija, 235.000 trudnica primilo je cjepivo, neke nisu ni znale da su trudne, jer je to bilo u samim počecima trudnoće, nije bilo komplikacija niti posljedica u odnosu na žene koje nisu trudne. Znači cijepljenje trudnica – apsolutno da. Cjepivo ih štiti, a korona kod trudnica uzrokuje 5 do 6 puta veću potrebu za respiratorom”, kazao je Ćorušić.Komentirao je i ima li bolnica dovoljno zaposlenika.

“Mi imamo oko 6200 zaposlenih, od toga je oko gotovo tisuću liječnika, gotovo svi imaju covid-potvrdu, preko 90 posto ih je cijepljeno, ostali su preboljeli. Što se tiče medicinskih sestara njih više od 75 posto ima covid-potvrdu, i sve ih se više cijepi. Imamo vrlo malo onih koji se odbijaju testirati, bilo ih je 9, četvero ih je dobilo otkaz, a jedna osoba je sama dala otkaz. Ne znam gdje se zaposlila”, rekao je Ćorušić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI