RAVNATELJ REBRA POZVAO POLICIJU: Prosvjednicima je poručio da se ponašaju civilizirano, govorio je i o otkazima

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ispred zagrebačkog KBC-a Rebro ponovno je došlo do prosvjeda, no ovog puta se okupio manji broj prosvjednika, njih 20-ak, a među njima su bili i zaposlenici bolnice.

Prosvjednicima se obratio ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb, prof. dr. sc. Ante Ćorušić.

“Ja ih još jedanput pozivam da se ponašaju civilizirano. Osim toga, svi mi znamo ako ste uzeli ovaj poziv, a medicina jeste poziv, nije samo struka, da je prevencija, primarna i sekundarna, majka sveukupne medicine, bolje od toga nemamo”, rekao je.

Dodaje i kako ne vidi razlog oni koji su uzeli taj poziv, odbijaju to raditi.

“Nisu bili agresivni kao jučer, nije bilo transparenata, prošlo sve u redu. Manji dio radnika ne želi poštivati mjere i to je njihov problem”, rekao je Ćorušić, prenosi N1.



Prema njegovim riječima, među zaposlenicima bolnice koji su jutros prosvjedovali bilo je podjednako zdravstvenog i nezdravstvenog osoblja.

“Njihovo je pravo da se ne cijepe. Ali ako je obveza da se moraš testirati svaka tri dana i to gratis… Mi ćemo na tome ustrajati i nećemo odustati”, govori Ćorušić.

“Ljudi se boje otkaza. Što se može dogoditi ovdje, sve ovisi o ponašanju te manje skupine koja ne želi poštovati mjere”, kaže Ćorušić.

“Svi znamo, medicina je poziv, prevencija je primarna i sekundarna, majka cijele medicine”, govori ravnatelji zagrebačkog KBC-a.

Na pitanje je li znao da će se jutros na Rebru pojaviti i policija kaže:

“Ja sam pozvao sinoć policiju, upozorio ih na mogućnost današnjeg okupljanja koje, hvala Bogu, protiče u redu.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI