RAVNATELJ VINOGRADSKE VRLO JASAN: Onima koji odbiju testiranje ovo neće biti drago čuti!

Foto. Marko Lukunić/Pixsell

Na snagu su stupile stupile Covid potvrde u zdravstvenom sustavu. No nije sve prošlo najidealnije, bilo je i prosvjeda protiv te odluke.

U KBC Sestre milosrdnice oko 17.28 posto djelatnika nema covid potvrdu. Dio ih je danas testiran, a dio ih je bio na bolovanju.

Sve to komentirao je Davor Vagić, ravnatelj zagrebačke bolnice Sestre Milosrdnice.

“Namjera uvođenja ovih mjera je sigurnost pacijenata jer time pokušavamo spriječiti prodor virusa u sustav. Što se tiče KBC-a Sestre milosrdnice, imamo 3860 djelatnika, 667 nema covid potvrdu, a od toga je 505 djelatnika danas testirano jer su drugi ili na bolovanju ili ostalo”, naveo je Vagić gostujući u Dnevniku N1.

 



“Kod nas nije bio niti jedan pozitivan djelatnik na brzi test i naša bolnica je najnormalnije danas funkcionirala”, kazuje dalje Vagić.

Napominje da jedan mali broj djelatnika sustavno odbija testiranje.

“Sa svima njima smo pričali, nismo ih pustili na radna mjesta jer je takva odluka Stožera. Dalje ćemo vidjeti, ali se nadam da su to razumni ljudi, zdravstveni djelatnici su dosad pokazali i razum i solidarnost i nadam se da će se odlučiti testirati te dalje raditi svoje radne zadatke”, rekao je Vagić.

Koji su pak sljedeći koraci?  Odnosno što u slučaju da se djelatnici i dalje ne budu htjeli testirati. Vagić o tome kaže:

“Ako oni to i dalje neće, onda evidencija rada pokazuje to, ako ne dođu na posoa, nisu na radnom mjestu, nisu plaćeni za to. O otkazu ne bih razgovarao, tu riječ ne bih koristio jer mislim da bz toga možemo razgovarati”, kazao je Vagić.

Osvrnuo se i na današnje prosvjede potaknute uvođenjem obveznih covid potvrda u zdravstveni sustav.

“Prosvjedi nisu ugrozili pružanje zdravstvene zaštite. Mislim da se to ne bi trebalo događati”, rekao je.

Prosvjednici najavljuju da će nastaviti s ovim akcijama, a Vagić ponovno poziva na zdrav razum.

“Ako ti prosvjedi pređu granicu, narušavaju javni red i mir, onda se zna tko je zadužen za to”, poručio je.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI