RAVNATELJ ŽUPANIJSKE BOLNICE ČAKOVEC O KORONAVIRUSU: ‘Liječnici su spasili petomjesečnu bebu koja je doslovno umirala od upale pluća izazvane covidom’

Izvor: Facebook

Bebu s teškom upalom pluća, pozitivnu na covid, oživljavali su liječnici Županijske bolnice Čakovec, rekao je za N1 ravnatelj te bolnice Igor Šegović. Dodao je kako u bolnici nemaju problema s odbijanjem testiranja među djelatnicima bolnice, te da rade i više nego što mogu.

“I dalje sve funkcionira. Jučer smo imali sastanak s glavnim covid koordinatorom, ne znamo koliko dugo ćemo moći održati tu razinu skrbi”, istaknuo je Šegović.

Govorio je o tome kako od 50 hospitaliziranih, njih 36 nije cijepljeno te naglasio kako “cijepljenje stvarno ima učinka i oni u bolnici to vide”.


“Situacija nikako nije dobra”, rekao je.

Dodao je kako od 14 cijepljenih pacijenata može za većinu reći zašto cjepivo nije bilo učinkovito: neki imaju bolesti zbog kojih se cjepivo ne može “primiti”, a neki uzimaju lijekove koji poništavaju djelovanje cjepiva.Rekao je i kako je “sve više djece koja boluju od covida, u vrtićima, u školama, jako nas žalosti što ta djeca imaju sve težu kliničku sliku”.

“Dijete od 5 mjeseci u proteklom dežurstvu doslovno je umiralo pred nama od upale pluća izazvane covidom. Zahvaljujući dobroj intervenciji, dobrim lijekovima, dijete smo spasili, dijete je sada dobro, ali kad to vidite onda znate da cjepivo i pridržavanje epidemioloških mjera ima smisla i da ne smijemo doći do te razine da nam dijete može umrijeti od covida”, naglasio je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec.

Na kraju je naglasio kako bolnica može izdržati još tjedan ili dva, ako se trend rasta broja zaraženih nastavi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI