RAVNATELJSTVO CIVILNE ZAŠTITE O EKSPLOZIJI U KOČEVJU: ‘Za Hrvatsku nema opasnosti od širenja štetnih tvari’

Foto: Screenshot video Svet24/tv Kocevje

S obzirom na to da je u četvrtak ujutro došlo do snažne eksplozije u kemijskoj tvornici Melamin u središtu Kočevja u Sloveniji, zbog toga što je to blizu Hrvatske, oglasilo se i Ravnateljstvo civilne zaštite RH.

Slovenske hitne službe pozvale su stanovnike u okolici da zatvore prozore i ne izlaze van, a požar je ugašen nakon sat vremena.

Evo što je objavilo hrvatsko Ravnateljstvo civilne zaštite.

“Operativni centar civilne zaštite zaprimio je informaciju od Uprave za zaštitu i spašavanje Slovenije kako je danas u 8:39 sati došlo do eksplozije u kemijskoj tvornici MELAMIN u Kočevju, koja je oko 30 km udaljena od hrvatske granice.

Prema prvim podacima ozlijeđeno je više od 20 ljudi. Ekološki laboratorij Slovenije proveo je mjerenje opasnih tvari te je utvrđeno kako nema opasnosti od širenja štetnih tvari. Građanima, u blizini tvornice, u radijusu 500 metara, preventivno je preporučeno da ne izlaze i zatvore prozore.Melamin je kemijska tvornica koja radi sa smolama za papir, građevinarstvo, drvo, gumu i industriju lakova, impregnirajući ukrasni papir za industriju namještaja i impregnirajuće materijale za proizvodnju obuće. Za građane Republike Hrvatske ne postoji opasnost od posljedica eksplozije koja se dogodila u Sloveniji”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI