Razbijeno spomen obilježje hrvatskim braniteljima kod Dubrovnika

foto: grad imotski

Imotski gradonačelnik Ivan Budalić, zajedno s Matom Frankovićem, gradonačelnikom Dubrovnika, oštro je osudio i zatražio što bržu istragu povodom nedavnih vandalizama i rušenja spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, pripadnicima 3. imotske bojne 4. gardijske brigade kod Dubrovnika.

“Razbijanjem spomen obilježja na Golubovu kamenu kod Rijeke Dubrovačke na mjestu pogibije hrvatskih vitezova – imotskih sokolova, ruši se spomen na žrtvu i borbu koju su naši branitelji dali da mi danas živimo slobodnu, demokratsku i proeuropsku budućnost”, poručio je gradonačelnik Ivan Budalić, a prenosi Večernji list.

“Ne dopuštam da itko umanjuje život koji je dan za domovinu, jer su te žrtve postale temelj naše Hrvatske. Ne samo da je riječ o mojim suborcima, zbog čega sam posebno emotivno vezan, već je riječ o borcima koji su budućnost Hrvatske, budućnost svih nas, stavili ispred svoje vlastite budućnosti. Način na koji se ophodimo prema braniteljima je način kako se ophodimo prema onima koji su nam omogućili slobodu i život u slobodnoj i nezavisnoj europskoj i zapadnjačkoj državi!”, poručio je imotski gradonačelnik.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI