RAZOTKRIVENO! ZAŠTO NAS TO NE ČUDI? I VELJA NEVOLJA JE BIO ‘HRVAT’: Imao je hrvatsku putovnicu, a granicu je prelazio pod ovim imenom

Photo:Stefan Tomasevic/ATAImages

Nije novost kako brojni kriminalci iz regije imaju i hrvatske dokumente. Tako nije ni iznenađenje da su posljednjoj akciji uhićenja osoba povezanih s organiziranim kriminalom iste imale i hrvatsku putovnicu.

Branko Bošnjak, Piter Raduj Znice, Georgije Andonov, imena su koja ne plijene posebnu pažnju javnosti. No prema pisanju srpskog Kurira, riječ je o imenima vodećih ljudi srpskog organiziranog kriminala na stranim putovnicama.

Tako je Branko Bošnjak sa hrvatske putne isprave zapravo nedavno pali Veljko Beluvuk, poznatiji pod nadimkom Velja Nevolja. Radoje Zvicer, navodni vođa kavačkog klana, imao nekoliko identiteta, a posljednji za koji se zna bio je Piter Raduj Znice.


 

Zvicer je imao i putovnicu na ime Josip Babić i bio je “državljanin” BiH.Hrvatske putovnice iznimno popularne

U Turskoj je zbog falsifikciranja dokumenata bio i uhićen Jovan Vukotić, šef škaljarskog klana, a tada se predstavio kao Georgije Androv.

 

“Nije novost da se mafijaši kriju iza lažnih isprava. Za te usluge spremni su platiti ogromne iznose. Biraju uglavnom putovnice zemalja iz regije, a jedna putovnica “hrvatskog državljanina” koštala ih je od 15.000 do 25.000 eura” otkrio je sugovornik Kurira i dodao kako su hrvatski pasoši najtraženiji.

“Vlasnici” hrvatskih putovnica bili su i pokojni Igor Dedović, vođa škaljarskog klana, koji je “izrešetan” u siječnju 2020. u Ateni. “Škaljarci” Alan Kožar i Damir Hadžić, koji su ubijeni na Krfu, imali su slovenske putovnice.

Podsjetimo, Velja Nevolja uhićen je zbog ubojstva i nestanka nekoliko osoba, među kojima je i pripadnik zloglasne bande Pink Panter, a nagađa se da je još najmanje pet nestalih osoba povezano s Veljinim klanom.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI