Reagiranje na tekst ‘USKOK PONOVNO U AKCIJI? U tijeku pretres slavonske tvrtke kojoj je bivši vlasnik KONTROVERZNI PODUZETNIK!? Jedno ime posebno zanimljivo

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Društvo Galić d.o.o. reagiralo je na članak objavljen na portalu 7Dnevno.hr 20. rujna pod naslovom USKOK PONOVNO U AKCIJI? U tijeku pretres slavonske tvrtke kojoj je bivši vlasnik KONTROVERZNI PODUZETNIK!? Jedno ime posebno zanimljivo.

Ispravak koji smo primili objavljujemo u cijelosti:

“Nije točan navod da je gospodin Josip Galić nedavno morao vratiti bilo kakav iznos koji bi bio dodijeljen iz EU fondova. Galić d.o.o., trgovačko društvo gospodina Galića, trenutno vodi odgovarajuće pravne postupke u vezi s jednim realiziranim projektom, u kojim postupcima se tek ima utvrditi postoji li uopće obveza na vraćanje bilo kojeg iznosa dodijeljenog iz EU fondova. Prema tome, sve do pravomoćnog okončanja tih postupaka ne postoji nikakva obveza na vraćanje sredstava primljenih iz EU fondova.

Nije točan navod da se u predmetnom slučaju radilo o radnjama koje su predstavljale varanje na EU natječajima. Društvo Galić d.o.o. tijekom prijave i provedbe projekta nije počinilo niti jednu nepravilnost te se u potpunosti pridržavalo pravila natječaja, tada važećeg pravilnika te drugih primjenjivih propisa. U prilog tome govori i činjenica da niti jedno od nadležnih tijela koja su provodila ranije nadzore nad provedbom projekta nisu utvrdila nikakve nepravilnosti.

Nije točan navod da je novcem iz europskih fondova osiguranim u sklopu programa Slavonija, Baranja i Srijem obnovljen Hotel Arbiana na Rabu. Projekt “Rekonstrukcija turističkog objekta Arbiana” nije bio financiran u sklopu tog programa već je tehničkom pogreškom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije pogrešno bio uključen u tablicu ugovorenih projekata za program Slavonija, Baranja i Srijem. To je potvrdilo i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije u odgovoru koji se dostavlja u prilogu. Osim toga, gospodin Josip Galić nije bio član društva Arbiana d.o.o. u vrijeme provedbe rekonstrukcije turističkog objekta Arbiana, što je javno dostupan i provjerljiv podatak.”



Facebook Comments

Loading...
DIJELI