REAKCIJA TIH-a: ‘Sramotno je i ponižavajuće nazvati Hrvatsku novim licem korupcije u Europi!’

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Davorka Budimir, predsjednica udruge Transparency International Hrvatska, izjavila je da je politička volja u Hrvatskoj izostala i vrijeme je da se situacija promijeni

Izjava Carla Dolana, izvršnog direktora briselske podružnice udruge Transparency International, povodom rezultata Indeksa percepcije korupcije 2016 za Hrvatsku je neprimjerena, štetna i ponižavajuća za sve hrvatske građane, te sve oinvestitore koji žele investitrati u Hrvatsku.

“Sramotno je i ponižavajuće nazvati Hrvatsku „novim licem korupcije u Europi“. Problem korupcije u Hrvatskoj ne može biti rješen u Briselu, niti nam predstavnici stranih udruga mogu ukazivati na propuste.

Takve izjave nam mogu nanijeti štetu i opasne za sve hrvatske građane i poduzetnike koji pošteno žive od svoga rada, strane investitore i one koji nemaju kamo i ne žele otići iz Hrvatske.

Problem korupcije u Hrvatskoj može se riješiti stvarnom političkom voljom i opredjeljenjem vlasti i oporbe, jer je korupcija rezultat pohlepe i nije povezana s lijevom ili desnom ideologijom.

Do sada je takva politička volja u Hrvatskoj izostala i vrijeme je da se situacija promijeni.



Također, vrijeme je da se središnjica njemačke udruge Transparency International u Berlinu pozabavi vlastitim funkcioniranjem i transparentnošću svoga rada kao i da poradi na kvaliteti vlastitih kadrova, kako bi dosljedno provodila načela za koja se zalaže.

To je stvarna borba protiv korupcije u svijetu. Hrvatska će problem korupcije riješiti vlastitim snagama u vlastitom interesu”, istaknula je dr. sc. Davorka Budimir, predsjednica udruge Transparency International Hrvatska.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI