REAKCIJE OPORBE SE NE STIŠAVAJU! Glasovac oplela po Plenkoviću, Penava odgovorio na prozivke

Foto: Saborska tv

Nakon što je Dragan Kovačević saslušan u četvrtak na sjednici Antikorupcijskog vijeća, reakcije se ne stišavaju.

Saborska zastupnica Sabina Glasovac za N1 ističe kako je “dobar dio javnosti zgrožen korupcijskom hobotnicom”.

“Ono što je danas rečeno je da je sugestija Andreja Plenkovića na tom sastanku bila da se memorandum potpiše. A kao posljedica tog potpisivanja, kojim se jamči izvoz nafte iz Hrvatske na prerađivanje u Mađarsku, jest gašenje Sisačke rafinerije”, rekla je Glasovac.

Komentirala je i Plenkovićevu izjavu da je bivši šef Janafa Dragan Kovačević nevjerodostojan jer je uskočki osumnjičenik.

“Njemu većina u Saboru ovisi o uskočkom osumnjičeniku, cijeli prošli mandat mu je ovisio o žetonima i čovjeku koji se hvalio da ih može skupiti koliko je potrebno za vladajuću većinu, a koji je tada bio čak uskočki optuženik. Tada mu nije smetala riječ i dogovori s takvim ljudima. I dan danas mu takvi ljudi sjede u Saboru i najbliži su mu suradnici”, rekla je Glasovac.



Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava odgovorio je Plenkoviću na prozivke njega i kolega.

”Vidjeli ste pokušaje opstrukcije, od kojih se ipak odustalo, za današnja svjedočenja i pozdravljam taj čin gdje su i saborski zastupnici HDZ-a odustali od sprečavanja gospodina Kovačevića da danas dođe u Sabor i svjedoči. Nameće se jednostavno pitanje. Ukoliko netko, bilo tko u ovoj državi nije u stanju, i nije mu dozvoljeno doći u Hrvatski sabor i obrazlagati svoje stavove, čemu onda Sabor, čemu onda demokratska država, čemu sve skupa? Drago mi je da smo svi bili dovoljno svjesni i jaki prepoznati tu situaciju i dozvoliti ovo današnje svjedočenje, ali s druge strane čega moramo biti svjesni jesu pokušaji opstrukcije i uvlačenja fokusa na nekakve druge stvari”, rekao je.

”Nažalost, on zbog ovih koruptivnih afera nije u fokusu javnosti, a riječ je o jako bitnom zakonu gdje se zapravo definiraju nositelji kvalitete njihova prava u visokoškolskom obrazovanju. Složit ćemo se svi da je visoko obrazovanje jezgra egzistencije konkurentnosti svake države, pa tako i Republike Hrvatske”, dodao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI