REAKCIJE SE I DALJE NE STIŠAVAJU! Šef SDP-a poručio: ‘Državna odvjetnica je DORH stavila u službu HDZ-a’

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u petak je, nakon glasanja o izvješću DORH-a za 2020. godinu, ocijenio da je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek tu instituciju stavila u službu i korist stranke na vlasti, a smatra da je morala otići zbog prikrivanja i govorenja neistina.

“Svakome s pola mozga iz jučerašnjeg priopćenja DORH-a potpuno je jasno da je glavna državna odvjetnica morala otići i da se ovdje radi o prikrivanju i govorenju neistina, a možemo otvoreno reći i laganju”, poručio je Grbin nakon što je parlamentarna većina podržala izvješće DORH-a, a odbacila SDP-ov prijedlog za pokretanjem opoziva Hrvoj Šipek.

Ne iznenađuje ga kaže što je parlamentarna većina podržala izvješće i što i dalje podržava Hrvoj Šipek jer je “HDZ danas odlučio da institucije u Hrvatskoj ne trebaju raditi svoj posao”.

“Naša je sreća što postoji EU i institucije na koje HDZ ne može staviti svoju šapu. Neka se DORH ne hvali uspješnošću kod otkrivanja provalnih krađa, da, to je važno, ali za sudbinu Hrvatske nije presudno”, ističe Grbin.

“Kada tome pridodamo predmet Žalac, ponašanje glavne državne odvjetnice u slučaju Zakona o sprječavanju sukoba interesa, potpuno je jasno da je DORH stavila u službu i korist stranke na vlasti”, ocijenio je Grbin.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI