REALOCIRATI NOVAC IZ FONDA SOLIDARNOSTI: Tomašević se nada da će se produljiti rok za prijavu projekata konstrukcijske obnove javnih zgrada

Screenshot/Facebook

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u ponedjeljak kako se nada da će rok za prijavu projekata konstrukcijske obnove javnih zgrada Fondu solidarnosti biti produljen barem za šest mjeseci što znači do kraja 2022. godine.

“Doista se nadam da će biti produžen rok, ne vjerujem da će išta propasti od sredstava, ali bilo bi dobro da se što više povuče. No, pregovore s Europskom komisijom o produljenju tog roka vodi Vlada”, istaknuo je Tomašević novinarima tijekom svečanosti u povodu početka obnove Hrvatskog prirodoslovnog muzeja.

Očekuje da država realocira novac iz Fonda solidarnosti, koji bi se prema mogućnostima raspodijelio zdravstvu, kulturi i drugim sektorima, a to očekuje u siječnju.

Prošlog tjedna Tomašević je upozorio da se zbog postojećih pravila neće moći iskoristiti sva sredstva iz tog fonda namijenjena obnovi po različitim sektorima.

Tako će se, primjerice, od 1,2 milijarde kuna namijenjenih za obnovu odgojno-obrazovnih ustanova u Zagrebu, u tu svrhu moći iskoristiti maksimalno 700 milijuna kuna.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI