HRVATI I ALBANCI TAMO NABAVLJALI DIPLOME: Uhićen je dvojac s fakulteta zbog trgovanja utjecajem

Foto: Pixabay/Ilustracija

Po nalogu kraljevečkog Tužiteljstva u srijedu su uhićeni bivši rektor Sveučilišta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević te bivši dekan Medicinskog fakulteta Predrag Čanović. Sumnja se kako su zloupotrijebili položaj te trgovali utjecajem.

Sumnja se kako su hrvatskim i albanskim državljanima izdavali diplome te pribavili višemilijunsku korist.

“Čanović je, kako se sumnja, protivno propisima izvršio upis i omogućio školovanje na trećoj godini strukovnih studija za ukupno 45 medicinskih sestara koje su prve dvije godine studija završile na fakultetu u Zenici, dislociranog s nastavom u Puli, koja se vodi pod oznakom Europski centar za mir i razvoj. Također, on im je, kako se sumnja, omogućio izdavanje 44 diplome o stečenom stručnom nazivu Strukovna medicinska sestra/tehničar, a da nisu ni podmirile svoje financijske obveze na koje su kao strane studentice bile obavezne”, stoji u priopćenju MUP-a. Dodaju kako su dvojica optuženih oštetili Sveučilište za 2,7 milijuna dinara.

Arsenijevića se sumnjiči za posredovanje da Čanović, protivno propisima, omogući obranu doktorske disertacije jednom hrvatskom državljaninu i studentu Europskog centra za mir i razvoj i omogući izdavanje diplome o stečenom nazivu doktora znanosti, a da kandidat nije ni bio upisan kao student navedenog fakulteta u Kragujevcu, niti je podmirio svoje financijske obveze prema fakultetu i sveučilištu.

Srbijanski MUP kaže kako su time oštetili Sveučilište u Kragujevcu za najmanje 80.000 dinara ili oko 680 eura, proračun Srbije za 6980 dinama ili oko 60 eura, te Medicinski fakultet na ime neuplaćenih školarina u ukupnom iznosu od 6970 eura.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI